liveblog | 23 juli 2023

Sportnieuws: Ciccone komt naar Surhuisterveen | Partuur Steenstra wint Rengerspartij

In dit liveblog houden we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen aangaande de sport in Fryslân.

Laatst bijgewerkt: 23 juli 2023, 17:27 uur
zondag 23 juli 2023
17:27

Bergkoning komt naar Fryslân

De Italiaanse wielrenner Giulio Ciccone staat dinsdagavond aan de start van de profronde van Surhuisterveen. Dat heeft de organisatie zondag bekend gemaakt.
Ciccone is de winnaar van het bergklassement in de Tour de France van dit jaar, en neemt zodoende zijn bolletjestrui mee naar Friesland.
Ook de nummer vijf van het eindklassement, Carlos Rodriguez, komt naar de Profronde toe, samen met onder andere Biniam Girmay, Wout Poels en Fabio Jakobsen.
Giulio Ciccone yn de Tour de France fan dit jier © ANP
17:03

Winst voor partuur van Steenstra

De Rengerspartij in Leeuwarden is zondagmiddag gewonnen door het partuur van Tjisse Steenstra, Hans Wassenaar en Renze Hiemstra. In de finale waren ze te sterk voor het partuur van Gert Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra.
Het winnende trio kwam in het begin van de finale met 5-1 voor, maar daarna kwam er zand in de machine. Uiteindelijk was het Renze Hiemstra die de winst toch binnenhaalde met een bovenslag op 5-4 en 6-6.
De winners fan de Rengerspartij © Martin de Jong
15:51

Finalisten Rengerspartij bekend

De finale van de Rengerspartij in Leeuwarden gaat tussen het partuur van Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra en het partuur van Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar.
15:49

Koster begonnen met Tour de France Femmes

Anouska Koster uit De Westereen is in de eerste etappe van de Tour de France voor vrouwen 42e geworden.
Koster kwam 2 minuten na winnaar Lotte Kopecky aan de finish in de etappe die ging van Clermont-Ferrand naar Clermont-Ferrand. De tweede etappe gaat maandag van Clermont-Ferrand naar Mauriac over 151 kilometer.
15:13

Vonk is klaar op het EK skeeleren

Op het EK skeeleren in het Franse Valence d ' Agen is Berber Vonk uit Appelscha dertiende geworden op de afsluitende marathon. Vonk kwam in de massasprint na 42 kilometer niet in de buurt van de medailles.
Vonk zag hoe de overwinning naar Marie Dupuy uit Frankrijk ging, voor de Spaanse Sara Arregui en Marine Lefeuvre uit Frankrijk.
15:09

Nederland, met Marrit Steenbergen, zesde in finale van 4x100 meter

De Nederlandse zwemsters, met Marrit Steenbergen uit Oosterwolde, zijn er niet in geslaagd om een medaille te pakken in de finale van de 4x 100 meter vrij op het WK in het Japanse Fukuoka. Het Nederlandse kwartet werd in de finale zesde.