Zeilster Bouwmeester zeker van overwinning in Olympisch testevent

Marit Bouwmeester © ANP
Met nog een medalrace te gaan, heeft zeilster Marit Bouwmeester uit Warten de eindoverwinning op het Olympisch testevent in het Franse Marseille al veiliggesteld. Haar voorsprong op de nummer twee, de Deense Anne-Marie Rindom is nu al zo groot dat ze niet meer ingehaald kan worden.
Bouwmeester won de tiende race van het toernooi, terwijl Rindom negentiende werd. Bouwmeester staat nu op 38 punten en heeft een aftrek van 12. Ze kan dus nooit op meer dan 50 punten eindigen in het klassement. Rindom staat nu al op 59 en kan dus niet meer boven de Wartense uitkomen.
"Over het algemeen ben ik heel blij met de week en veel verschillende omstandigheden. Dat geeft een goed beeld van wat we kunnen verwachten in 2024", zegt Bouwmeester. Volgend jaar zijn de Olympische Spelen op hetzelfde water.
"Ik ben hier nog niet helemaal op mijn gemak, maar dat ben je hier nooit helemaal omdat de omstandigheden hier steeds veranderen."
Met deze overwinning zet Bouwmeester een grote stap richting plaatsing voor de Olympische Spelen. Als ze bij het WK in Scheveningen ook een podiumplaats behaalt en er geen andere Nederlanders in de top-tien van dat toernooi eindigen, is ze zeker van deelname.