Cambuur opent voorbereiding op nieuwe seizoen met overwinning in Koarnjum

Doelpuntenmaker Michael Breij © Dijks Fotografie
SC Cambuur heeft de traditionele oefenwedstrijd in Koarnjum met 3-0 gewonnen van SSV Jeddeloh, een ploeg die speelt op het vierde niveau in Duitsland. De goals kwamen van Daniël van Kaam, Michael Breij en Remco Balk.
Afgelopen jaren speelde Cambuur altijd de eerste oefenwedstrijd tegen DTD, maar vorig jaar zijn de Leeuwarders daarmee gestopt, omdat ze meer tegenstand willen hebben. De openingswedstrijd werd wel weer gespeeld op het terrein van De Trije Doarpen.
Na zes minuten maakte Daniël van Kaam voor Cambuur uit de eerste de beste kans al de 1-0. Jeddeloh had daarna een veldoverwicht, maar creëerde eigenlijk geen enkele echte kans. Cambuur nog wel één: Van Kaam kreeg de bal na een scrimmage op de lat.
De tweede helft wisselde Cambuur-trainer Sjors Ultee zijn volledige ploeg, behalve doelman Yanick van Osch.
Opstelling eerste helft: Yanick van Osch, Jhondly van der Meer, Léon Bergsma, Chima Anyasi, Sekou Sylla, Marcel Schaapman, Daniël van Kaam, Fedde de Jong, Silvester van der Water, Milan Smit, Myles Veldman
Opstelling tweede helft: Yanick van Osch, Bjarn Zorgdrager, Milan de Koe, Marco Tol, Alex Bangura, Vincent Pichel, Tom van der Werff, Michael Breij, Wiebe Kooistra (70/Daan Visser, 83/Matthias Nartey), Roberts Uldrikis, Remco Balk
Cambuur kreeg na de rust meteen een aantal kansen, maar Roberts Uldrikis en Remco Balk misten. Micheal Breij kreeg de bal na een uur spelen er wel in. Hij krulde de bal uit een vrije trap van zo'n 22 meter in de kruising.
Een kwartier voor het einde bepaalde Cambuur de eindstand op 3-0. Balk passeerde twee man en haalde op de rand van het zestienmetergebied goed uit.
Volgende week speelt Cambuur zijn tweede oefenwedstrijd tegen Harkemase Boys in Kootstertille.
Oefenschema SC Cambuur
  • Zaterdag 15 july, 17.00 uur: Cambuur-Harkemase Boys (in Kootstertille)
  • Zaterdag 22 july, 14.30 uur: Cambuur-Heracles Almelo (Cambuurstadion)
  • Vrijdag 28 july, 13.00 uur: Cambuur-Jong Utrecht (op trainingskamp in Scharendijke, Zeeland)
  • Vrijdag 28 july, 15.00 uur: Cambuur-Zulte Waregem (op trainingskamp in Scharendijke, Zeeland)
Cambuur zoekt nog tegenstanders voor twee oefenwedstrijden, waaronder op de open dag op 5 augustus.