Gezondheidszorgacademie NHL Stenden wint onderwijsprijs van 1,2 miljoen euro

Mensen van NHL Stenden blij met de prijs © NHL Stenden
Het project 'Future proof nurses' van NHL Stenden heeft de Nederlandse Onderwijspremie 2023 gewonnen. Daarbij oefenen studenten via digitale simulaties hoe ze moeten omgaan met situaties die zich in de praktijk kunnen voordoen.
Het doel van het project is om toekomstbestendige verpleegkundigen op te leiden.

"Geweldige bekroning"

Uit handen van Onderwijsminister Robbert Dijkgraaf kreeg de projectgroep binnen de academie Gezondheidszorg 1,2 miljoen euro. "Dit is een geweldige bekroning én stimulans. Deze prijs toont aan dat onze collega's en studenten met partners uit het werkveld heel innovatief bezig zijn. En dat is ook nodig om de uitdagingen in de zorg aan te kunnen gaan", reageert Reinskje Suierveld, directeur van de academie.
"Met deze prijs gaan we daar volop mee door. Het geeft ons de kans om nog meer kennis met elkaar, met collega's zowel in het hbo als in het mbo en het werkveld te kunnen delen."
NHL Stenden won de concurrentiestrijd van De Haagse Hogeschool en Windesheim. De Nederlandse Onderwijspremie is de hoogste onderscheiding in het middelbaar- en hoger onderwijs. De prijs is een waardering voor onderwijsvernieuwing en -verbetering.