liveblog | 19 juni 2023

Dit was de tweede dag van de Elfstedentriathlon van Maarten van der Weijden

Maarten van der Weijden hoopt de komende acht dagen een Elfstedentriatlon te volbrengen. Zwemmend, fietsend en wandelend. Hij gaat de uitdaging aan om geld op te halen voor kankeronderzoek. In dit liveblog volgen we Van der Weijden.

Laatst bijgewerkt: 19 juni 2023, 23:08 uur
23:08

Eind van dit liveblog

Dit was het liveblog van de tweede dag van de Elfstedentriathlon van Maarten van der Weijden. De atleet brengt de nacht door op een boot tussen Tjerkwerd en Bolsward. Het is de bedoeling dat hij morgen om 04.00 verder zwemt richting Bolsward. Van 04.32 uur kunnen mensen weer met hem meezwemmen.
Morgen om 06.00 uur zijn wij er weer met een nieuw liveblog!
22:32

Vlak voor Bolsward uit het water

Van der Weijden is flak foar Boalsert út it wetter gien en wurdt fersoarge op in boat © CAMJO media
Halverwege tussen Tjerkwerd en Bolsward is Van der Weijden zojuist uit het water gegaan en op een volgbootje gestapt, onder luid applaus van omstanders op de wal langs de Warkumer Trekfeart.
22:05

Slaapmoment naar voren gehaald, vanavond niet in Bolsward

Maarten van der Weijden gaat eerder dan gepland zijn slaapmoment pakken vanavond. Daardoor is de doorkomst in Bolsward van de baan. Het podiumprogramma in Bolsward gaat wel door.
De triatleet is zojuist door Tjerkwerd heen gezwommen, zo'n 2 kilometer voor Bolsward.
21:40

Even wat drinken in Parrega

De doorkomst in Parrega © CAMJO media
21:33

Langzamer dan verwacht

Het zwemmen gaat Van der Weijden wat langzamer af dan verwacht en daardoor ligt hij achter op schema. De verwachting is nu dat hij om 22.55 uur in Bolsward zijn stempel komt halen.
18:21

Van der Weijden haalt zijn stempel in Workum

Het publiek in Workum staat op Van der Weijden te wachten
In Workum heeft Van der Weijden zijn zesde stempel binnengehaald. Publiek staat massaal langs de kant van het water om hem aan te moedigen. De atleet zwemt meteen door, op weg naar Bolsward. De verwachte aankomsttijd daar is 22.15 uur.