Het nieuwe festivalhart van Oerol barst van de muziek: "Weer het echte Oerol-gevoel"

Nieuwe festivalhart De Deining op Oerol 2023 © Jelte Keur
Het heeft weer war meer het Oerol-gevoel, zo beschrijft een van de bezoekers het nieuwe festivalhart. Oerol os op zoek naar een nieuwe vaste plek en experimenteert nu bij West aan Zee.
"Ik heb de muziek heel erg gemist en dat is er nu weer volop", zo vertelt een andere bezoeken. Ze staat te praten met een collega die ze toevallig treft hier op de parkeerplaats net voor de strandovergang naar het nieuwe festivalterrein. "We hebben net Boaz gezien, wat een topper. We hebben echt genoten."
Het nieuwe festivalhart Oerol barst van de muziek
Voor het andere gedeelte van het festivalterrein moet je een stukje het strand op lopen. Daar staat een kleiner podium waar ook optredens zijn. Daar zijn hangmatten en een sangriabar en staan mensen met de voeten in het zand te dansen.
Westerkeyn was jaren lang het vertrouwde hart van het festival, maar daar zal nu worden gebouwd en dus is die plek niet meer beschikbaar. Oerol is al jaren bezig met een zoektocht naar een nieuwe plek. Vorig jaar waren er verschillende plekken: Het Bostheater bij Formerum, Om Oost bij Oost, de Betonning in West en een tent met muziek bij Westerkeyn.
"Het is 10 keer beter dan het was", zegt een bezoeker uit Amsterdam. "Bij De Betonning moest men altijd eerder ophouden, nu kunnen we tot laat dansen. Eerst misten we het Groene Strand, maar nu hebben we dit ervoor terug. Het is nog mooier: dansen met uitzicht op de zee."
© -