liveblog | 8 juni

112-nieuws donderdag 8 juni: Automobilist botst tegen paaltje in Hijum

In dit liveblog houden we je vandaag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Fryslân. Hier vind je een overzicht van ongelukken, branden en verkeersinformatie in onze provincie.

Laatst bijgewerkt: 8 juni, 21:19 uur
21:19

45-jarige man terecht

De 45-jarige man die sinds 6 juni vermist werd uit Kollumerpomp is in goede gezondheid aangetroffen, meldt SAR Nederland aan RTV NOF.
18:30

Automobilist botst tegen paaltje

Er is een personenauto tegen een verkeerspaaltje gereden op de Brédyk in Hijum. De ambulancedienst heeft de bestuurder nagekeken, maar die hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
Volgens een correspondent heeft de politie een blaastest afgenomen bij de bestuurder. De auto is weggesleept door een berger en de politie heeft de man naar huis gebracht. Hoe het ongeluk precies kon gebeuren, is niet bekend.
Paaltje ligt overhoop © AS Media
17:11

45-jarige man vermist in Kollumerpomp

De politie zoekt naar de 45-jarige Jelmer Bakker. Bakker wordt sinds 6 juni vermist. Hij werd voor het laatst gezien bij zijn werkgever aan de Foijingaweg in Kollumerpomp.
Hij is daarna mogelijk in de richting van Drenthe gegaan. Het zou kunnen dat hij zich verplaatst met een zwarte Opel Meriva met het kenteken 80-PH-TD.
Bakker heeft een beige tuinbroek met zwarte banen, een blauw shirt en zwarte Zweedse klompen aan.
Plysje © ANP
15:11

Voordeur vernield in Leeuwarden

De politie van Leeuwarden meldt dat er in de nacht van woensdag op donderdag een voordeur van een woning vernield is aan de Verlenge Schrans in de stad. Een 53-jarige Grouster is aangehouden. De politie roept getuigen van het incident op zich te melden.
13:54

De vertraging op het spoor tussen Leeuwarden en Groningen is voorbij

12:55

Twee maanden celstraf voor Georgische 'tandpastadieven'

Twee Georgische mannen hebben vorig jaar dure tandverzorgingsproducten gestolen bij Plus-supermarkten in Fryslân. De politierechter heeft het tweetal 28-jarigen bij verstek twee maanden cel gegeven. Dat was ook de eis van de officier van justitie.
De mannen sloegen toe in drie winkels en moeten aan de vestigingen in Heeg en Balk een vergoeding betalen.