Sytse Bokma springt het verst van dit seizoen in het koude Winsum

© Martin de Jong
Sytse Bokma van Hindeloopen heeft woensdagavond de fierljepwinst gepakt in Winsum. Met een sprong van 20.83 meter sprong hij het verst van alle Nederlanders dit seizoen. Bij de dames in de topklasse won Femke Rispens, maar verrassingen zijn bij de jongere deelnemers te vinden.
Bokma begon de finale verrassend goed met een sprong van 20.20 meter, zijn eerste sprong boven de 20 meter. De afstanden van zijn tegenstanders kwamen in de finale niet in de buurt. Bokma lijkt het goed te doen in Winsum. De vorige keer won hij ook op deze schans.
Sytse Bokma ljept het verst van dit seizoen in het koude Winsum
"Dat Winsum mij ligt wist ik wel, maar dat het vandaag ook zo goed zou gaan wist ik niet. Het ging prachtig vanavond", zei hij na afloop. Door zijn goede techniek kwam hij zo ver, verklaart Bokma: "Dat is wel waar je het van moet hebben. Daarna zet je de stok wat verder. De eerste finalesprong ging prachtig, daar ben ik heel blij mee."
De winnende sprong van Sytse Bokma
Opvallend is ook de prestatie van Germ Terpstra van Tzum bij de junioren. Met een sprong van 19.29 meter behaalde hij zijn derde juniorenwinst. De jeugd was woensdag op dreef.
De winnende sprong van Germ Terpstra
Noa de Boer van Exmorra springt in de meisjesklasse persoonlijk record na persoonlijk record en behaald met 14.86 meter de finale. Daar sprong zij als enige niet nat en kwam beide keren tegen de 13 meter aan. Een groot talent dus. Ze begon dit jaar in de tweede klasse, maar werd na vier wedstrijden gepromoveerd en staat in de eerste klasse al snel in de leiderstrui.