Gemeentelijke erepenning voor scheidend directeur Cees Roozemond van sc Heerenveen

Cees Roozemond zwaait af als algemeen directeur © Orange Pictures
Directeur Cees Roozemond van sc Heerenveen heeft bij zijn afscheid de gemeentelijke erepenning gekregen. Gemeente Heerenveen kwam tot dit besluit vanwege de verdiensten van Roozemond voor de sport.
De voetbalclub nam in Lauswolt in Beetsterzwaag afscheid van de 62-jarige Roozemond. Burgemeester Tjeerd van der Zwan heeft hem daar verrast met de erepenning.
Roozemond was eerst voorzitter van het Stichtingsbestuur van sc Heerenveen en zat in de Raad van Commissarissen. In 2018 werd Roozemond tijdelijk voorzitter, het jaar daarop werd hij definitief verkozen tot algemeen directeur.
Voor zijn tijd daar is Roozemond ook voorzitter geweest van de Raad van Commissarissen van Thialf. De gemeente Heerenveen prijst zijn rol in de organisatie rondom de vernieuwbouw van het ijsstadion. In 2017 kon het vernieuwde Thialf z'n deuren openen.
Roozemond en koning Willem-Alexander bij de opening van het nieuwe Thialf © ANP
Bij beide sportorganisaties heeft Roozemond sinds 2015 veel betekend als een verbindende factor in topsport en de breedtesport, zo vindt de gemeente.

In de handel en de paarden

Roozemond was voor zijn tijd als sportbestuurder in Heerenveen zakenman, zo was hij tussen 1982 en 1997 directeur van handelshuis Ceteco. In 2017 verkocht hij het bedrijf RTCL Rotterdam Tancontainer Leasing.
Hij heeft ook veel gedaan in de paardenwereld. Tussen 2005 en 2014 was hij voorzitter van Koninklijke Vereniging Het Friesch Paarden-Stamboek. In 2014 werd hij voorzitter van Stichting Het Paard van Fryslân en vier jaar later stelde de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie hem aan als voorzitter. Ook was hij bestuurslid van de Sectorraad Paarden.