liveblog | 5 juni

112-nieuws maandag 5 juni: Brand bedrijfsloods Leeuwarden | Korte tijd brand in huis Franeker

In dit liveblog houden we je vandaag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Fryslân. Hier vind je een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

Laatst bijgewerkt: 5 juni, 20:38 uur
20:38

Brand bij bedrijf Leeuwarden snel geblust

De brand in de bedrijfsloods was snel onder controle © AS Media
In een loods van Carver BV aan de Celsiusweg in Leeuwarden heeft korte tijd brand gewoed. Er is niemand gewond geraakt. De oorzaak van de brand is niet bekend. Toen de brandweer aankwam, was het vuur al bijna uit. De brandweer heeft een nacontrole gedaan in de loods en het gebouw geventileerd.
17:14

Politie houdt vier mensen aan op verdenking van handel in harddrugs

De politie heeft vier mensen aangehouden op verdenking van de handel in harddrugs. De politie deed die aanhoudingen maandag na invallen in vijf woningen in Smallingerland en Achtkarspelen.
Er zijn drugs, vuurwapens en 13.000 euro in contanten in beslag genomen.
16:56

Kinderfietsje in het water in Leeuwarden, geen kind in nood

De hulpdiensten zijn maandagmiddag gealarmeerd voor een kinderfietsje dat in het water dreef aan de Dokkumertrekweg in Leeuwarden. De brandweer met duikers en een ambulance kwam snel ter plaatse.
Die konden allemaal weer terug nadat een ander kind zich meldde en zei dat hij het fietsje in het water had gegooid. Voorbijgangers in een boot hebben het fietsje uit het water gehaald en aan de brandweer gegeven.
© CAMJO Media
16:42

Kleine brand in woning in Franeker

De brandweer bij de woning © AS Media
Aan de Meester Flapperlaan in Franeker woedde maandagmiddag korte tijd brand. Het vuur was ontstaan in de warmteboiler, als gevolg van kortsluiting. Er was al een monteur gebeld, maar de situatie werd erger en erger. Daarom is de brandweer ingeschakeld, die het vuur heeft geblust. Met een ventilator is de rook uit het huis weggeblazen.
16:13

Hotelgast krijgt half jaar cel voor mishandeling personeel

Een 29-jarige man uit Warnsveld in Gelderland heeft zes maanden cel gekregen vanwege mishandeling van personeel van het Fletcherhotel in Heerenveen. De man dacht dat hij geld terug kon krijgen voor een paar hotelovernachtingen die hij niet had gedaan.
Toen het personeel zei dat dat niet kon, sloeg en schopte hij flink om zich heen. Een van de slachtoffers kreeg een paar kopstoten. De man heeft een geschiedenis van psychiatrische problematiek. De officier van justitie noemde hem "een wandelende tijdbom".
De Warnsvelder zit momenteel al vast en was niet aanwezig bij de behandeling van zijn zaak. De eis was een gevangenisstraf van tien maanden waarvan drie voorwaardelijk.
15:19

Getuigen gezocht van een verkeersruzie in Heeenveen

De politie zoekt getuigen van een ruzie in Heerenveen. Op het parkeerterrein bij De Passage en het Gashoudersplein hadden zondag twee bestuurders ruzie. Het ging waarschijnlijk om een verkeersruzie, die al op de Oranje Nassaulaan begon. Ook op de Stadionweg zou al een confrontatie zijn geweest. Uiteindelijk renden beide bestuurders een supermarkt in.
De politie heeft twee mannen van 31 en 21 jaar aangehouden, maar wil een beter beeld van wat er precies is gebeurd. Wie wat gezien heeft dan het conflict, wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie.