Open dag Ecopark De Wierde trekt 4.500 bezoekers: "Op naar circulaire gemeenschap"

4.500 bezoekers voor open dag De Wierde
De open dag op Ecopark De Wierde in Heerenveen van afvalverwerker Omrin trok zaterdag 4.500 bezoekers. Zo'n open dag is voor het laatst gehouden in 2014 en het werd duidelijk dat er steeds meer interesse voor is.
Bezoeker Rients Feenstra was er toen ook al bij. Bij een bezoekje aan de hal waar het plastic wordt verwerkt, valt hem op dat het aandeel plastic dat opnieuw is gebruikt, omhoog is gegaan naar 80 procent. En dat vindt hij goed nieuws: "We moeten richting een circulaire gemeenschap."

Praktische tips

Hij kreeg ook nog praktische tips over hoe het afval in wordt geleverd. Zo werd hem verteld dat je niet zomaar wat bakjes en andere spullen in elkaar kunt schuiven. Alles moet namelijk apart van elkaar blijven. "Anders herkent de machine het niet", weet Feenstra.
Omrin-chauffeur Alex Verzijden is er ook bij. Hij kent het bedrijf vanzelfsprekend goed en heeft vandaag de familie mee "om te laten zien wat er allemaal gebeurt." En zo zijn er meer bezoekers die rondkijken op het werk van hun vader of moeder.

Erg tevreden organisatie

"De bezoekers stonden een halfuur klaar voordat het terrein openging", zegt Renate van van Opzeeland, van Omrin. "En er bleven mensen komen tot anderhalf uur voor de open dag was afgelopen." De organisatie is dan ook erg tevreden met het verloop.