Zelfverzekerde Noppert: "De mooie potjes komen eraan"

Andries Noppert © Orange Pictures
Heerenveendoelman Andries Noppert vindt het een eer dat hij weer is opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal. "Ik moet me op de training laten zien, zo werkt dat."
Ook al heeft Noppert zijn vizier op dit moment volledig op de play-offwedstrijden tegen FC Twente gericht, toch zitten de twee aankomende wedstrijden van Oranje in de Nations League bij hem in het achterhoofd.
De wedstrijden tegen Twente zijn een mooie gelegenheid om bondscoach Ronald Koeman te laten zien dat de sterke indruk die hij maakte op het WK geen incident was.
Andries Noppert: "Ik moet me op de training laten zien, zo werkt dat"
Noppert speelde afgelopen weekend tegen Go Ahead Eagles pas zijn eerste wedstrijd sinds 22 januari. De inwoner van Marum in Groningen was maandenlang geblesseerd aan de lies. Dat was de reden dat hij in eerste instantie door bondscoach Ronald Koeman buiten de voorselectie werd gehouden.

"Het heeft te lang geduurd"

Door zijn blessure miste Noppert in totaal zeventien competitiewedstrijden. "Ik heb het niet bijgehouden. Zeventien? Poeh, dat zijn er aardig wat. Het heeft te lang geduurd, Maar het is mooi dat ik er tegen Go Ahead weer bij was."
Als de play-offwedstrijden met Heerenveen erop zitten, moet Noppert zich een dag later melden in Zeist. Want op woensdag 14 juni speelt het Nederlands elftal in de halve finale van de Nations League tegen Kroatië. Bij winst speelt Oranje in de finale tegen de winnaar van het duel tussen Spanje en Italië.
De play-offwedstrijd van sc Heerenveen tegen FC Twente begint vandaag om 18.45 uur en is live te volgen bij Omrop Fryslân op de radio. Het commentaar is van Arjen de Boer. De return is zondag om 14.30 uur.
Deze week kreeg Noppert te horen dat hij definitief is opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal.
Noppert: "Ik ben er niet veel mee bezig geweest, al spookt het natuurlijk wel door je hoofd. Ik heb tegen Go Ahead laten zien dat ik weer fit ben, maar ik denk dat ze vooral voor mij hebben gekozen op basis van het WK en misschien ook wel de periode daarvoor. Maar ik denk dat ik op het WK een redelijke indruk heb achtergelaten."

Telefoontje van Koeman

Noppert: "Zondagavond kreeg ik een telefoontje van de keeperstrainer van Oranje (Patrick Lodewijks red.) en die heeft het mij uitgelegd. Ze wilden er nog even een nachtje over slapen. Een dag later heb ik met de bondscoach gesproken."
"Dat duurde niet zo lang. Hij is kort en duidelijk. Hij vroeg hoe ik me voel en hoe ik uit de wedstrijd ben gekomen. Ik heb gezegd dat ik fit was en dat ik er zin in heb."
Andries Noppert op het WK in Qatar © Orange Pictures
Noppert: "Begrijp mij niet verkeerd, ik vind het super dat ik erbij zit, maar ik wil ook spelen. Geen idee of ik eerste, tweede of derde doelman ben. Ik zal me moeten laten zien op de training, zo werkt dat bij Heerenveen en ik ga ervan uit dat het bij Oranje ook zo werkt."
"Er komen een paar mooie potjes aan, te beginnen met de wedstrijden tegen FC Twente", gaat Noppert verder. "Die zijn nu het allerbelangrijkste. Wij weten dat zij een aardige ploeg hebben. Alleen, als wij de wedstrijd ingaan met het idee dat we toch niet kunnen winnen, kunnen we hem net zo goed niet spelen."