Drie mannen opgepakt voor openlijke geweldpleging na massale vechtpartij in Leeuwarden

Er was veel politie op het station © Kappers Media
De politie heeft drie mannen aangehouden naar aanleiding van de massale vechtpartij bij het station van Leeuwarden. Het ging waarschijnlijk om een confrontatie tussen 'voetbalsupporters' van SC Cambuur en sc Heerenveen.
De drie gearresteerde mannen: een 23-jarige man uit de gemeente Heerenveen, een 21-jarige man uit de gemeente Ooststellingwerf en een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.
Ze zijn aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging en zitten alle drie nog vast. Ze worden verhoord door de politie.

Vechtafspraak

Het zou gaan om een vechtafspraak. De politie is massaal uitgerukt en heeft drie mensen aangehouden. Volgens een woordvoerder was er sprake van een dreigende situatie voor omstanders.
Het ging om een groep van 30 tot 40 man. Er werd bij restaurant Loetje met glas en terrasstoelen gegooid. Met onder andere de inzet van politiehonden en wapenstokken is de groep uit elkaar gehaald.
De twee groepen tegenover elkaar © CAMJO media
De supporters van Cambuur verzamelden zich in de omgeving van de Prins Hendrikstraat en de supporters van Heerenveen bij Proeflokaal Wouters, een eindje verderop tegenover het station.
Eén van de arrestaties © Kappers Media
Na de vechtpartij bij het terras ging de confrontatie door op het station van Leeuwarden. Een aantal mensen belandden daarbij op het spoor. Het volledige treinverkeer lag er daarom voor enige tijd uit.
'Voetbalsupporters' zorgen voor overlast in Leeuwarden, treinverkeer even gestaakt
De vechtpartij was om 21.00 uur 's avonds. Tien minuten van tevoren kreeg de politie signalen dat er een confrontatie op handen was. Uiteindelijk had de politie de situatie na ruim tien minuten ook weer onder controle. Rond 21.30 uur kwam het treinverkeer weer op gang.

Groot politieonderzoek

Er is al een buurtonderzoek en de politie is bezig om een groot onderzoek op te zetten. Er waren veel omstanders, de politie komt graag met getuigen in contact en vraagt mensen met camerabeelden om die te delen met de politie.
Zo lag het terras erbij, tegenover het station © CAMJO media