Van Wonderen mist mogelijk Bruma en Bochniewicz in cruciaal duel tegen Go Ahead Eagles

© Orange Pictures
Het is nog niet zeker of Heerenveen-spelers Jeffrey Bruma en Pawel Bochniewicz zondag kunnen spelen. De twee centrale verdedigers zijn niet helemaal fit. Heerenveen speelt zondag de laatste wedstrijd van het seizoen, een alles-of-niets-wedstrijd tegen Go Ahead Eagles.
Heerenveen treft zondag in het uitverkochte Abe Lenstra Stadion de nummer tien van de eredivisie Go Ahead Eagles. Dat doet Heerenveen wel weer met Ché Nunnely. Hij kon tegen PSV niet meedoen, maar heeft deze week weer goed meegetraind.
Eerder werd al bekend dat Andries Noppert weer op de goal staat. Bochniewicz kon afgelopen zondag tegen PSV ook niet meedoen en heeft net als Bruma last van wat spierklachten. Trainer Kees van Wonderen verwacht echter niet dat Bruma én Bochniewicz alle twee niet mee kunnen doen.
Kees van Wonderen over het eind van het seizoen
Heerenveen staat nu achtste en dat betekent een plaats in play-offs voor Europees voetbal. Mocht Heerenveen winnen, dan zijn ze zeker van de achtste plaats. Bij een gelijkspel is Heerenveen afhankelijk van wat RKC Waalwijk doet tegen Cambuur. Bij een nederlaag gaat Go Ahead Eagles sowieso over Heerenveen heen en zit het seizoen voor Heerenveen erop.

Wanneer is het seizoen geslaagd?

Heerenveen kan dus nog achtste, negende of tiende worden. Maar wanneer is het seizoen nu precies geslaagd?
"Ik weet niet of dat afhangt van die laatste wedstrijd en het halen van dat achtste plek. Ik denk dat het voor de club veel belangrijker is dat er perspectief is. Ik heb me vanaf het begin beseft dat Heerenveen heel graag achtste wil worden. Maar dat we ook veel clubs om ons heen hebben, die daar ook voor vechten. En die marges zijn klein."
Het seizoen is niet geslaagd als we geen achtste worden.
Kees van Wonderen
Van Wonderen is tot nu toe vooral een trainer die kijkt naar de ontwikkeling van zijn team. Hij vindt dat er nog flink wat "werk te verzetten is" bij Heerenveen, maar hij wil, na wat aandringen, niet echt zeggen of het seizoen nu geslaagd of mislukt is als Heerenveen geen achtste wordt.
"Is het seizoen dan geslaagd? Nee, dat is heel moeilijk. Daar kun je geen stempel op drukken. Maar het seizoen is niet geslaagd als we geen achtste worden, laten we dat maar concluderen."
De wedstrijd Heerenveen-Go Ahead Eagles is zondag live te volgen op Omrop Fryslân Radio. Roelof de Vries is de commentator. Ook het voor Heerenveen belangrijke duel tussen Cambuur en RKC Waalwijk is live bij Omrop Fryslân te volgen. Geert van Tuinen zit in het Cambuur-stadion.