Súdwest-Fryslân trekt 1,5 miljoen euro uit voor verbeteren verkeersveiligheid

De veiligheid van fietsers zal met het geld worden verbeterd © Ronnie Porte
Om de verkeersveiligheid in de gemeente te verbeteren steekt Súdwest-Fryslân 1,5 miljoen euro in de aanpak van onveilige plaatsen. Dat gebeurt onder andere bij Bolsward, Nijland en Sneek.
De gemeente heeft locaties in kaart gebracht waar de verkeersveiligheid beter kan. Dat gaat onder andere om wegen met de maximumsnelheid van 30 kilometer per uur, waar auto's op rijden. Maar ook 50-kilometerwegen waar fietsers op rijden, bijvoorbeeld.
Een deel van het geld is om de veiligheid voor de fietsers te verbeteren. Volgens de gemeente wordt dat namelijk een steeds belangrijker vervoersmiddel. Door de gemeente veiliger te maken, moet het gebruik van de fiets gestimuleerd worden, zowel voor mensen die naar het werk moeten als voor recreatief gebruik.

Subsidies

Projecten waar de gemeente de komende jaren specifiek aan werkt, zijn het verlagen van de maximumsnelheid op de Snekerstraat in Bolsward, een fietsvoorziening onder het viaduct A7 bij Nijland en het veiliger inrichten van de Johan Willem Frisostraat in Sneek.
De anderhalf miljoen euro komt voor een groot deel uit subsidies van het Rijk. Voorwaarde bij die subsidie is dat het geld wordt ingezet op locaties waar een hoger risico op ongelukken is.