Fietselfstedentocht voor het eerst tot 22.00 uur te volgen bij Omrop Fryslân

Fytsalvestêdetocht © Omrop Fryslân
Pinkstermaandag is de dag van de Fietselfstedentocht. Omrop Fryslân volgt de fietsers in hun 235 kilometer lange tocht van Bolsward tot Bolsward. Voor het eerst is de tocht tot 22.00 uur live te volgen via radio, televisie en online bij Omrop Fryslân, RTV NOF en Omroep Zilt.
Vanaf 08.00 uur doet Omrop Fryslân verslag van het fietsevenement op radio, online en televisie. Ochtends eerst vanuit Dokkum wanneer de deelnemers net onderweg zijn. Middags wordt er gekeken bij de stempelpost in Oudemirdum. Er wordt gepraat met de fietsers en het publiek. Verder is Timo Jepkema op pad als de vliegende verslaggever om in de verschillende steden het evenement vast te leggen.

Motorcamera

Op televisie en op de website en app zijn de hele dag beelden van de fietsers te zien. Simone Scheffer, onze fietsende verslaggever, fietst ook dit jaar weer mee in de tocht. Nieuw dit jaar is dat Simone wordt gevolgd door een motorrijder die haar tijdens de tocht filmt. Op deze manier kan Simone nog beter verslag doen rechtstreeks vanuit de tocht.

Tot 22.00 uur

Iedereen kan dit jaar voor het eerst de tocht tot 22.00 uur live volgen bij Omrop Fryslân. De laatste fietser wordt om 21.55 live binnengehaald.
De Fietselfstedentocht wordt uitgezonden in samenwerking met RTV NOF en Omroep Zilt op Pinkstermaandag, 29 mei. Vanaf 8.00 uur is de tocht te volgen bij RTV NOF, Omroep Zilt en Omrop Fryslân via radio, telefyzje en online.
Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Publiek: publyk@omropfryslan.nl of (058) 299 78 76. Het volledige persbericht is hier te downloaden.