Freark Kramer springt het verst dit seizoen en wint fierljepwedstrijd over de grens

Freark Kramer yn Gryptsjerk © Martin de Jong Fotografie
Freark Kramer van It Heidenskip heeft de derde fierljepwedstrijd van het seizoen gewonnen. Daarmee bleef hij als enige de broers Galama voor. Bij de vrouwen nam Femke Rispens de winst mee terug naar Fryslân.
Met een sprong van 19,85 meter sprong hij in de finale verder dan de rest en het verst van dit seizoen tot nu toe. Ysbrand Galama werd in Grijpskerk tweede met 18,83 en Oane Galama nam de derde plaats in door naar 18,80 te springen. Het is nog wachten tot de twintig meter bereikt wordt, in Holland is die afstand dit seizoen al wel gehaald.
Freark Kramer noteert beste seizoenssprong tot nu toe
Bij de vrouwen was Femke Rispens het meest succesvol, 14,40 was genoeg voor de overwinning. Hanneke Westert wist niet haar eigen Nederlands record bij de meisjes van 17,63 te benaderen en werd met 14,05 tweede. Hilde van der Weij belandde op de derde plaats met een afstand van 13,65.

Bijzonder

Bijzonder was ook dat er maar liefst twee winnaressen van de afdeling Grijpskerk kwamen. Het gebeurt niet vaak dat er twee dagtitels naar Grijpskerk gaan. Femke Rispens won bij de dames en Inez Bouwman bij de meisjes. Bouwman sprong naar 12,60 in de finale.
De winnaars in Grijpskerk: Inez Bouwman, Femke Rispens, Freark Kramer, Germ Terpstra, Brent Monsma © Martin de Jong Fotografie