Seizoen Aris voorbij na verlies in Charleroi

Shaquille Doorson © Orange Pictures
Aris is uitgeschakeld in de play-offs van de BNXT-league. Over twee wedstrijden was het Belgische Spirou Basket te sterk. In Charleroi werd het dinsdag 86-65, nadat de Belgen afgelopen weekend in Leeuwarden ook al hadden gewonnen.
Zondag eindigde de eerste ontmoeting tussen de twee clubs in de derde ronde van de play-offs in 91-84 voor Charleroi. Aris moest daarom in België met acht punten verschil winnen om zich te plaatsen voor de achtste finale.

Aris kansloos

Dat werd al snel onwaarschijnlijk: in het eerste kwart nam Charleroi al een voorsprong van tien punten. Aris, dat het opnieuw moest doen zonder Kristinn Pálsson, stond aan het eind van het eerste kwart met 29-22 achter. In het tweede deel van de wedstrijd ging het niet veel beter. Charleroi consolideerde de voorsprong: 47-39
Aris begon best goed aan het derde kwart, maar de Belgische tegenstander kwam eigenlijk nooit in de problemen. Aan het eind van het kwart was het 68-54. Daarmee moest Aris in het laatste kwart nog 22 punten goedmaken om het seizoen te verlengen, een op papier bijna onmogelijke opdracht.
De praktijk bevestigde die theorie: Aris leek het opgegeven te hebben en Charleroi liep zelfs uit naar 20 punten verschil. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 86-65.
Het was de twaalfde keer dit seizoen dat Aris tegen een Belgische ploeg speelde: alle twaalf werden verloren. Dit laatste verlies betekent dat het seizoen voor Aris voorbij is.
Eerder werden de Leeuwarders al uitgeschakeld in de halve finale van de nationale play-offs.