Kees van der Schoot vervangt geblesseerde Dylan Drent, die beter dan ooit terug wil komen

Kees van der Schoot © Dijks Fotografie
Dylan Drent komt dit kaatsseizoen waarschijnlijk niet meer in actie. In de tweede cyclus wordt hij in het partuur met Marten Bergsma en Hendrik Kootstra vervangen door Kees van der Schoot.
De eerste vrije formatiepartij van het seizoen stond Drent nog wel op het veld, maar na twee omlopen kon hij niet verder. Hij heeft al sinds vorig jaar last van zijn schouder. De laatste twee vrije formatiepartijen werd Drent vervangen door Jacob Wassenaar, maar voor de komende cyclus is gekozen voor Van der Schoot.
"Wij hebben er met elkaar goed over gesproken", vertelt Drent over het gesprek met zijn kameraden. "Ik heb gezegd dat ik denk dat het beter is dat ze een ander zoeken. Ik ben hartstikke blij met de keuze voor Kees. Hij is hetzelfde type als ik ben. Een verbaal sterke kaatser, dat hebben de jongens nodig."
Van der Schoot kaatste in de eerste cyclus op de eerste klasse met Redmer Zaagemans en Laas Pieter van Straten. De tweede cyclus begint op 11 juni met een wedstrijd in Stiens.
Dylan Drent in betere tijden © Dijks Fotografie
Voor Drent blijft het dit seizoen waarschijnlijk bij de twee omlopen in Franeker. Half juni wordt er een scan gemaakt van zijn schouder om te zien wat het probleem is. Hij hoopt daarna zo snel mogelijk onder het mes te gaan.
"Het is hartstikke kut", zegt de Harlinger, die dit seizoen een andere rol op zich zal nemen. Coach Romke van der Beek van het partuur krijgt er een assistent bij. "Ik denk dat ik de beste coach ooit ga worden."
Drent richt zich alvast op het volgende seizoen. Dan hoopt hij, hersteld van zijn blessure, te kunnen kaatsen. "Ik kom er wel achter dat ik nog lang niet klaar ben met het spelletje. Je mist het veel meer dan verwacht. Ik ga er alles aan doen om sterker terug te komen dan ik er ooit heb gestaan."