'Meesterscout' Hans Anker: "Heerenveen moet Sander van de Streek halen"

De Sportcast met Hans Anker © Omrop Fryslân
Er moet op het middenveld van sc Heerenveen een speler bij die een doelpunt kan maken, vindt ambassadeur van Heerenveen Hans Anker. Hij heeft wel een suggestie: oud-Cambuurspeler Sander van de Streek.
Samen met zijn tweelingbroer Wim noemt Hans Anker zichzelf een 'meesterscout' van Heerenveen. Naar eigen zeggen is het duo ook verantwoordelijk voor de komst van Ché Nunnely naar de club. Hans Anker heeft nog wel een aantal suggesties voor Heerenveen.
1. Xander Severina (ADO Den Haag)
Anker: "Dat is een heel goede middenvelder met scorend vermogen. Hij is inmiddels ook international van Curaçao."
2. Sander van de Streek (FC Utrecht)
Anker: "We hebben geweldige middenvelders, maar er wordt te weinig gescoord per speler. Van de Streek maakt zo zeven, acht, negen goals."
Sportverslaggever Roelof de Vries heeft echter slecht nieuws voor de meesterscout. "Zijn salaris kan Heerenveen niet betalen. Hij kan in het buitenland veel meer verdienen."
3. Cuco Martina (NAC Breda)
De 33-jarige Cuco Martina speelt centraal achterin bij NAC. Anker: "Trainer Peter Hyballa heeft NAC weer aan het voetballen gekregen. Hij heeft de achterhoede verstevigd met Martina. Die doet het hartstikke goed en heeft ervaring."
4. Sam Lammers (Empoli)
Evenals zijn tweelingbroer Wim is ook Hans Anker een groot fan van Sam Lammers: "Zijn contract bij Empoli loopt af in juni. Het is een goede spits, kan met links en rechts schieten, kan koppen en creëert zelf de kansen. Noteer het maar als primeur: Sam Lammers gaat naar Heerenveen."
Bij SC Cambuur vielen zondag in de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam twee dingen op: het debuut van Workumer Brett Minnema op goal. En het feit dat spits Roberts Uldrikis zelfs een strafschop niet kon scoren en nog altijd op nul doelpunten staat.

"Uldrikis is een goede spits"

Toch moeten de Leeuwarders hem voor volgend seizoen in de eerste divisie behouden, vindt Anker. "Dan maakt hij flink wat goals. Als hij maar vertrouwen krijgt. Want een spits moet vertrouwen hebben, dat is de kern."
Volgens de oud-advocaat ontbreekt het bij de Letse spits aan vertrouwen. "Die man kan wel wat. Ik heb tijdens zijn eerste seizoen bij Cambuur weleens gezegd: dat is een goede spits. Het is maar net in welke omgeving je zit. Voel je je thuis? En heb je vertrouwen?"
Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten je in de Sportcast afwisselend iedere maandag bij over al het voetbalnieuws, vaak met een interessante gast. Af en toe behandelen ze ook andere onderwerpen.
De Sportcast is ook te beluisteren op Spotify, by Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere Sportcasts terug te luisteren.