Triemstra na winst in St.-Annaparochie weer drie punten dichter bij top kaatsklassement

Taeke Triemstra © Dijks Fotografie
De derde vrijeformatiepartij van het jaar bij de mannen is prooi geworden voor Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra. In de finale in St.-Annaparochie waren ze te sterk voor het partuur van Marten Bergsma.
Het betekent ook dat Triemstra weer drie punten dichter bij de top van het eeuwige kaatsklassement is. Met de acht punten die hij dit seizoen pakte, staat hij nog negen punten achter de nummer twee (Hotze Schuil) en nog achttien achter lijstaanvoerder Piet Jetze Faber.
Van der Bos en zijn maten moesten het in St.-Annaparochie in de eerste omloop opnemen tegen een ander toppartuur: dat van Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar. Dat leverde een op papier eenvoudige overwinning op: 5-1 6-4.
Daarna werden ook de parturen van Corné Tuinenga en Menno van Zwieten aan de kant gezet. Die laatsten pakten wel de derde prijs.
In de finale waren Marten Bergsma, Jacob Wassenaar (die de geblesseerde Dylan Drent vervangt) en Hendrik Kootstra de tegenstanders. Zij hadden afgerekend met de parturen van Remmelt Bouma en Auke Boomsma.

Van der Bos 'vliegend'

De finale ging tot 2-2 gelijk op. Daarna sloegen Van der Bos en zijn maten een gaatje. Eerst zorgde Triemstra voor een bordje met een bovenslag en op 3-2 6-6 sloeg Van der Bos een zitbal. Bergsma kwam nog wel terug tot 4-3, maar door opnieuw een zitbal van Van der Bos kwam zijn partuur op een eerst van de overwinning.
Er kwam nog wat tegengas van Bergsma, waardoor het 5-4 werd. Op 5-4 6-2 sloeg Jacob Wassenaar de bal echter buiten, waardoor de overwinning voor het partuur van Van der Bos een feit was.

Zeinstra pakt alweer vierde overwinning

De hoofdklassedames speelden vandaag een doorelkaarlotenwedstrijd in Berlikum. Met slechts vier parturen ging de winst daar naar Roelie Kroondijk, Jeske Terpstra en Marrit Zeinstra. Zij wonnen al hun drie wedstrijden. Het partuur van Annet de Haan, Corrie Kroondijk en Gerde Lycklama à Nijeholt werd tweede.
Voor Zeinstra is het al de vierde keer in vijf wedstrijden dat ze de eerste prijs pakt. Alleen bij het doorelkaarloten in Goënga een week geleden moest ze het met een tweede prijs doen.