"Nog nooit eerder meegemaakt": VC Sneek gehuldigd na rondrit door de stad

© Omrop Fryslân
Het vrouwenteam van VC Sneek is vandaag gehuldigd in de binnenstad van Sneek. Vorige week pakten ze voor het eerst sinds 2016 de landstitel, door VV Utrecht te verslaan.
Vanmiddag was het centrum van Sneek roodgekleurd. In een bus maakte de ploeg een rondrit door het centrum van de stad. Daarna was op het bordes van het gemeentehuis een huldiging. "Heel bijzonder", zegt Lisan Siemonsma. "Zoiets heb ik nog niet eerder meegemaakt."
Kampioensploeg VC Sneek gehuldigd na rondrit door de stad
Datzelfde geldt voor haar ploeggenote Anne-Marije Assink. "Het was bizar, heel gek om daar op het bordes te staan en dan zoveel mensen zien. Iedereen aan het juichen, heel wonderlijk. En ook het rondje door de stad was fantastisch."
"Na de wedstrijd van vorige week hebben we tijd gehad om het even te laten indalen", zegt trainer Harry van den Brink. "Maar dit is wel geweldig. De club zegt altijd dat we het samen doen, dat laat dit ook wel weer zien."
De ploeg gaat vanavond uit eten en daarna gaat het feest verder in de stad. "Een lichte alcoholische versnapering", denkt Van den Brink. Siemonsma is daar wel zeker van: "Ik denk dat we het laat gaan maken."