liveblog | 21 mei

Aris moet in de achtervolging | Gelijkspel voor Heerenveen, Cambuur verliest

In dit liveblog volgen we de Friese sport van vandaag:

  • Danny Noppert is vandaag uitgeschakeld in de eerste ronde van het Players Championship in Leicester;
  • Heerenveen heeft in een spektakelstuk met 3-3 gelijkgespeeld tegen PSV;
  • Cambuur ging met 4-1 onderuit tegen Sparta;
  • Aris verloor met 84-91 van Charleroi en moet daarom dinsdag in België winnen met acht punten verschil.
Laatst bijgewerkt: 21 mei, 21:27 uur
zondag 21 mei
18:41

Gemengde gevoelens bij sc Heerenveen

Sc Heerenveen pakte een knap punt tegen topclub PSV (3-3 ), maar achteraf had hij er meer ingezeten, zeggen onder meer trainer Kees van Wonderen en rechtsback Milan van Ewijk:
18:07

Aris moet in de achtervolging

Shaquille Doorson © Dijks Fotografie
Aris heeft de eerste wedstrijd in de derde ronde van de BNXT-play-offs verloren. In het eigen Kalverdijkje werd het 84-91 tegen Spirou Basket uit Charleroi.
Vorige week werd Aris uitgeschakeld in de halve finale van de play-offs om de landstitel. De Leeuwarders stroomden daarna in in de derde ronde van de play-offs van de BNXT League, waar de clubs van het hoogste niveau in Nederland en België aan meedoen. Deze ronde bestaat uit een thuis- en een uitwedstrijd. Vandaag was voor Aris dus het eerste duel en dat ging met name in het tweede kwart mis: toen scoorden de Belgen elf punten meer.
Dat verschil kon Aris, dat het vandaag zonder vaste basisspeler Kristinn Pálsson moest stellen, niet meer goedmaken. De Leeuwarders kwamen nog terug tot drie punten, maar daarna liep Charleroi weer uit naar uiteindelijk dus 91-84. Daarom moet Aris komende dinsdag de uitwedstrijd met minstens zeven punten verschil winnen, anders is het seizoen voorbij.
Topscoorder aan de kant van Aris was vandaag Shaquille Doorson. De center scoorde 20 punten en had ook 11 rebounds.
17:12

Van der Bos, Triemstra en Zijlstra winnen

De derde vrijeformatiepartij van het jaar bij de mannen is prooi geworden voor Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra. In de finale in St.-Annaparochie waren ze te sterk voor het partuur van Marten Bergsma.
16:40

Heerenveen pakt punt na spektakelstuk, Cambuur verliest

Heerenveen heeft een knap punt gepakt in de wedstrijd tegen PSV. Het werd 3-3 in Eindhoven. Door het gelijkspel, en de uitslagen op de andere velden, blijft Heerenveen achtste. Een overwinning op Go Ahead Eagles volstaat volgende week voor de ploeg van trainer Kees van Wonderen om de achtste plaats veilig te stellen.
SC Cambuur heeft de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam met 4-1 verloren. De Leeuwarders kwamen nog wel op voorsprong, maar daarna bleek dat Sparta veel te sterk was. De Leeuwarders blijven de nummer 18 van de eredivisie.
Volgende week kunnen de Leeuwarders sc Heerenveen helpen door te winnen van RKC Waalwijk. Die ploeg is nog in de race voor de achtste plaats.
Dan zou Cambuur de laatste plaats ook nog kunnen verlaten, want concurrent FC Groningen verloor vandaag met 6-0 van Vitesse. Keeper Jan de Boer uit Sloten moest het grootste deel van de wedstrijd meedoen omdat eerste keeper Peter Leeuwenburgh een rode kaart kreeg.
15:25

Beroerd weekend Danny Noppert

Het is een beroerd weekend voor darter Danny Noppert. Gisteren verloor hij al van de nummer 110 van de wereld op de elfde Players Championship van het seizoen. Vandaag is op de twaalfde Players Championship, opnieuw in Leicester, de nummer 113 ook te sterk. Pascal Rupprecht uit Duitsland wint in de eerste ronde met 6-4 van de darter uit Joure.
15:22

Rust in de eredivisie

Een verrassende tussenstand in Eindhoven. Halverwege staat Heerenveen met 2-1 voor tegen PSV.
In Rotterdam kwam Cambuur op voorsprong tegen Sparta, maar daar staat het inmiddels 3-1 voor de thuisploeg.
14:40

Vrouwen al klaar in Berltsum

© Twitter @KNKB
De hoofdklassedames zijn klaar bij het doorelkaarloten in Berltsum. De winst ging daar naar Roelie Kroondijk, Jeske Terpstra en Marrit Zeinstra. Er stonden slechts vier parturen op de lijst. Het partuur Kroondijk won al haar z'n wedstrijden. Annet de Haan, Corrie Kroondijk en Gerde Lycklama à Nijeholt werden tweede.
De hoofdklassemannen spelen vandaag een vrijeformatiewedstrijd in St.-Annaparochie.
zaterdag 20 mei