Workumer Brett Minnema maakt zondag zijn debuut voor SC Cambuur

Brett Minnema © Orange Pictures
Brett Minnema verdedigt zondag het doel van SC Cambuur. Het is voor het eerst dat de Workumer in een competitiewedstrijd in de basis staat.
De roep om Minnema werd na de degradatie steeds luider onder de supporters. Sjors Ultee vertelde vorige week dat hij de 21-jarige keeper dit seizoen nog wilde laten debuteren, het liefst in de slotwedstrijd thuis tegen RKC Waalwijk.
Maar daar is de trainer op teruggekomen. Nu keept Minnema zondag in de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Eerste keeper Robbin Ruiter staat dan volgende week tegen RKC op goal.
Cambuurtrainer Sjors Ultee legt uit waarom Brett Minnema zondag op goal staat
De gedachte daarachter legt Ultee uit. "Tegen RKC mogen spelers met hun kinderen het veld op. Robbin vindt het heel mooi en belangrijk om met zijn kinderen het veld op te komen. Als staf hebben we overleg gehad en we vinden het een prima argument. Als het goed is, is iedereen blij en tevreden."
Minnema zelf zei vorige week al klaar te zijn voor een basisplaats. "Ik heb bij onder 21 goede wedstrijden gespeeld, waarin ik belangrijk ben geweest. Ik ben goed in vorm, denk ik."
Het wordt voor Brett een mooie week. Zondag debuteren en woensdag de beker winnen.
Sjors Ultee over de basisplek van Brett Minnema
Met zijn debuut wil de technische staf van Cambuur Minnema belonen. Volgens Ultee heeft de jonge keeper zich dit seizoen goed ontwikkeld. "Het wordt voor Brett een mooie week. Zondag debuteren en woensdag de beker winnen."
Met dat laatste doelt Ultee op de bekerfinale met de beloften van Cambuur. Die spelen woensdag tegen PEC Zwolle en daar zal Minnema ook op de goal staan.
De wedstrijd van SC Cambuur op bezoek bij Sparta Rotterdam begint zondag om 14.30 uur. Tegelijkertijd speelt sc Heerenveen in Eindhoven tegen PSV. Beide wedstrijden zijn live te volgen in het radioprogramma Snein yn Fryslân.
Sportverslaggever Andor Faber doet het commentaar bij Cambuur en sportverslaggever Roelof de Vries doet dat bij Heerenveen.