Heerenveen-aanvaller Ché Nunnely geblesseerd voor de wedstrijd tegen PSV

Ché Nunnely © Orange Pictures
Ché Nunnely is er zondag niet bij als sportclub Heerenveen in Eindhoven tegen PSV speelt. Hij is geblesseerd. Zijn plek zal waarschijnlijk ingenomen worden door Simon Olsson.
In de laatste wedstrijd tegen Excelsior had Nunnely nog een basisplaats. Al kwam dat ook doordat Olsson in de aanloop naar die wedstrijd ziek is geweest.

Negatief sentiment?

Heerenveen speelde de laatste wedstrijd doelpuntloos gelijk tegen Excelsior. Vooral de manier waarop zorgde voor kritiek. Toch heeft trainer Van Wonderen niet een idee dat het sentiment bij Heerenveen nu negatief wordt.
"Nee, dat idee heb ik niet. Wel zie ik dat er een kritische kijk is op datgene wat er gebeurd en over de moeizame wedstrijd tegen Excelsior. Dat is ook prima. Er zijn echter ook genoeg wedstrijden waar we heel tevreden over zijn. Waarin de ploeg heeft laten zien dat ze veel potentie hebben."
Van Wonderen vindt niet dat de media of sommige supporters te kritisch zijn. "Nee, het kan eigenlijk nooit te kritisch zijn."
Kees van Wonderen over de verwachtingen van zijn ploeg en de kritiek
Heerenveen staat nu achtste, met nog twee wedstrijden te gaan. RKC Waalwijk staat negende en heeft een punt minder.
Van Wonderen is best tevreden met die achtste plaats. "We hebben ploegen onder ons die min of meer in dezelfde positie verkeren als wij. Die dezelfde middelen hebben, maar lager staan dan Heerenveen. Kijk naar Groningen, maar ook clubs als FC Emmen of Fortuna Sittard. Daar blijven wij weg van."

Realisme

Daarom preekt Van Wonderen een soort realisme. "Tel je zegeningen. We willen allemaal meer en beter worden. Maar zo ver zijn we nog niet. We moeten nog een aantal hordes nemen."
Is er dan één ding waarvan hij na de wedstrijd tegen Excelsior zegt: als we dat beter doen, dan scheelt dan al heel veel? "Het grootste is dat als je thuis speelt tegen Excelsior of tegen FC Emmen, dat je die ploegen je wil wilt opleggen. Aanvallend voetbal spelen en tot kansen komen. Daar kijken we zelf heel kritisch naar."
Je zult mij niet horen zeggen dat wij het dit seizoen heel goed hebben gedaan.
Heerenveen-trainer Kees van Wonderen
Van Wonderen is kritisch op zijn ploeg en vindt dat het beter moet, maar tegelijkertijd vindt hij ook dat ze de tijd moeten krijgen om wat op te bouwen.
"Je zult mij niet horen zeggen dat wij het dit seizoen heel goed hebben gedaan, maar we staan op een plek die niet zo heel gek is. Als wij achtste worden, hebben we het heel behoorlijk gedaan. Een kanttekening daarbij is dat het allemaal beter en attractiever moet en kan. Dat geeft alleen maar een positieve push om het beter te gaan doen."

Uit beter dan dan thuis

Heerenveen heeft dit seizoen beter gepresteerd in uitwedstrijden. Heerenveen haalde in 16 uitwedstrijden 24 punten. In evenveel wedstrijden in het Abe Lenstra Stadion haalde Heerenveen 18 punten.
De komende tegenstander, in een uitwedstrijd, is echter de nummer twee van de eredivisie: PSV. Bij winst is PSV zeker van die tweede plaats en zeker van deelname aan de Champions League. Na de draak-van-een-wedstrijd tegen Excelsior, is het de vraag of Heerenveen zich weer wat kan oprichten.
Van Wonderen: "Ik ben geen waarzegger. Ik weet wel dat we tegen PSV spelen. Een topploeg, in een goede fase, die nog speelt om een plek in de Champions League. Er zit best een hoop in ons ploegje, maar je ziet ook dat dat er niet altijd uitkomt. Hoge pieken, lage dalen."