Coureur Nyck de Vries wil geld ophalen voor door overstromingen getroffen Italiaanse regio

Nyck de Vries © ANP, Photo by Jay Hirano/Shutterstock
Formule 1-coureur Nyck de Vries doet een oproep om geld te doneren aan een noodfonds voor slachtoffers van de overstromingen in de Italiaanse regio Emilia-Romagna. Door het natuurgeweld gaat de race die dit weekend plaats zou vinden op het circuit van Imola niet door.
De coureur uit Uitwellingerga kwam zelf ook in een penibele situatie terecht. "Het regende hevig, Faenza stond al onder water en ik kon niet bij mijn hotel komen", schrijft hij op Instagram. "Terugkeren naar de snelweg was ook geen optie. Ik zat vast in een dorpje met één volgeboekt hotel."
"Gelukkig was het team van McLaren daar ook al gestrand en een van hun monteurs was zo vriendelijk mij zijn kamer te geven. De volgende ochtend veranderde de lobby van het hotel in een noodopvang voor mensen die 's nachts uit hun huizen moesten vluchten."

Avontuurlijke rit

Een dag later moest De Vries een avontuurlijke rit door de bergen ondernemen om bij zijn eigen hotel te komen. Met behulp van de lokale bevolking is dat uiteindelijk gelukt. "Het was hartverwarmend te zien dat zo veel mensen naar elkaar omkijken. Mijn gedachten zijn bij de mensen die blijvende schade hebben door deze tragedie."
De Vries en zijn ploeggenoot bij AlphaTauri, de Japanner Yuki Tsunoda, doen daarom een oproep: "Alstublieft, alles wat u kunt doen om te helpen wordt gewaardeerd, hoe groot of klein de donatie ook is. Momenteel worstelen de mensen om voedsel en vooral onderdak te vinden, nadat velen uit hun eigen huis zijn geëvacueerd."