Honderdduizend fans huldigen Sipke Hulshoff en Feyenoord: "Echt grandioos om mee te maken"

Sportcast met Sander de Vries © Omrop Fryslân
Het is het hoogtepunt van zijn carrière: Sipke Hulshoff werd zondag als assistent-trainer van Feyenoord kampioen van de eredivisie. Maandag werd de ploeg gehuldigd op de Coolsingel in Rotterdam.
Een grote verrassing was het niet meer, want de afgelopen maanden maakte Feyenoord de meest stabiele indruk van de titelkandidaten. Het besef dat het kampioenschap een reële optie was, kreeg Hulshoff een paar weken geleden.
"Dat was toen we acht punten voor kwamen op PSV", weet de inwoner van Twijzel. "Dan heb je wel het gevoel dat het bijna niet meer mis kan gaan." Hoofdtrainer Arne Slot wordt gezien als de architect van het succes van de Rotterdammers, maar hij schoof ook zijn assistenten prominent naar voren bij het titelfeest.

"Absoluut hoogtepunt"

Zo stapelen de hoogtepunten in de carrière van Hulshoff zich op. Eerder dit jaar werd hij al assistent-bondscoach van Ronald Koeman en nu is hij kampioen van Nederland.
"Dit is het absolute hoogtepunt", zegt de 48-jarige voetbalcoach.
Naar schatting waren er maandag meer dan honderdduizend fans bij de huldiging van Feyenoord op de Coolsingel. Het bezorgde Hulshoff kippenvel. "Het was echt grandioos om mee te maken. Dan zie je wel hoe groot deze club is."
Ondanks het gelijkspel tegen Excelsior (0-0) maakt sc Heerenveen nog altijd kans op de play-offs om Europees voetbal. Het duel van zaterdagavond was de tweede keer dat Kik Pierie terugkwam in het Abe Lenstra Stadion als speler van de tegenstander.
Twaalf jaar speelde Pierie in de jeugdopleiding en het eerste bij Heerenveen. "Het was bijzonder om daar weer terug te zijn", vindt de 22-jarige centrumverdediger.

Genieten

"Het was wel raar om daar in een ander shirtje te staan bij het Fries volkslied. Ik betrapte mezelf erop dat ik een zinnetje mompelde, maar toen heb ik snel mijn mond gehouden", lacht Pierie, die door Excelsior wordt gehuurd van Ajax. Daar staat hij nog een jaar onder contract.
Na een lange periode van blessures speelt hij nu weer wekelijks. En daar staat Pierie meer bij stil dan normaal. "Het is echt zo fijn om weer te spelen. Ik geniet nu nog meer dan ik ooit heb gedaan."
Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten je in de Sportcast afwisselend elke maandag bij over al het voetbalnieuws, vaak met een interessante gast. Zo nu en dan behandelen zij ook andere onderwerpen.
De Sportcast is ook te beluisteren op Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere Sportcasts terug te luisteren.