Aris uitgeschakeld na opnieuw verlies in overtime tegen Leiden

David Collins van Leiden verdedigt Aris-speler Keevan Veinot © Orange Pictures
De basketballers van Aris zijn uitgeschakeld in de halve finale van de nationale play-offs. In Leiden was de thuisploeg na overtime met 98-94 te sterk.
Leiden had de eerste twee wedstrijden in de best-of-five-serie ook al gewonnen en plaatst zich met deze overwinning voor de finale.
Dat Aris en Leiden aan elkaar gewaagd zijn, werd de vorige twee wedstrijden ook al duidelijk. Woensdag won Leiden na overtime in eigen huis en vrijdag ging het ook bijna de hele wedstrijd gelijk op, tot halverwege het vierde kwart.
Het eerste kwart leverde nu ook weer geen grote verschillen op, maar daarna nam Aris de touwtjes in handen. Van 21-19 in het voordeel van Leiden werd het 26-37. Aris bleef lang op voorsprong, maar beetje bij beetje kwam Leiden terug.

Weer overtime

Vroeg in het vierde kwart was de wedstrijd omgedraaid en stond de thuisploeg voor, al bleven de verschillen klein. Aris stond met minder dan vijf minuten te spelen vier punten voor, maar scoorde toen twee minuten lang niet. Toch leken de Leeuwarders vlak voor tijd te winnen, toen Kahron Ross er elf seconden voor tijd 79-81 van maakte. Het was niet genoeg, want Stan van den Elzen zette Leiden met nog twee seconden te gaan op gelijke hoogte.
In overtime nam Aris een voorsprong van vier punten, maar daarna maakte Leiden zeven punten op rij. De Leeuwarders kwamen nog terug tot 90-89, maar met twee keer balverlies in de slotfase kwam de kans er niet meer om de stand gelijk te trekken. Topscoorder aan de kant van Aris was Keevan Veinot met 26 punten.

Nu in BNXT play-offs

De uitschakeling betekent niet dat het seizoen nu voorbij is voor Aris: de Leeuwarders gaan nu verder in de BNXT play-offs. Daar doen Nederlandse en Belgische ploegen aan mee. Aris stroomt in de derde ronde in en neemt het daarin op tegen Charleroi.