liveblog | 14 mei 2023

VC Sneek landkampioen volleybal | Belgische shorttrackers verlaten Fryslân

  • VC Sneek is landskampioen vollybal geworden na een 3-1 overwinning op Utrecht;
  • Zelfs met een man meer kan SC Cambuur niet winnen van Vitesse;
  • De basketballers van Aris zijn uitgeschakeld in de nationale play-offs na een zuur verlies van Leiden.
Laatst bijgewerkt: 14 mei 2023, 18:49 uur
zondag 14 mei 2023
18:49

Van der Veen wint in Menaam

Johannes van der Veen, Kevin Jordi Hiemstra en Jorn Lars van Beem © Dijks Fotografie
Johannes van der Veen, Jorn Lars van Beem en Kevin Jordi Hiemstra hebben de tweede vrijeformatiepartij van het seizoen gewonnen. In de finale verrasten ze Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra met 5-4 en 6-6.
17:44

Tuinenga wint in Goënga

Het doorelkaarloten in Goënga is vandaag gewonnen door Ilse Tuinenga, Anne Monfils en Jennie Terpstra.
Er stonden maar vier parturen op de lijst bij de hoofdklasse. Ze kaatsten eerst in een poule, dus allemaal een keer tegen elkaar. Twee parturen staken erbovenuit: dat van Tuinenga en het partuur van Annelien Broersma, Corrie Kroondijk en Marrit Zeinstra.
De finale tussen Tuinenga en Broersma ging tot 3-3 gelijk op, maar toen nam Tuinenga afstand met beter opslagspel. Uiteindelijk werd het 5-3 en 6-6.
Voor Tuinenga en Monfils betekent het twee overwinningen in twee dagen, want ze wonnen gisteren met Marrit Zeinstra als achterinse al de vrijeformatiepartij in Easterlittens.
17:20

Finalisten Menaam bekend

Het is een prima weekend voor Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra. Gisteren wonnen ze met Corné Tuinenga al de doorelkaarlotenpartij in Easterlittens, nu staan ze met hun vaste opslager Gert-Anne van der Bos in de finale van Menaam.
Daarin nemen ze het op tegen Johannes van der Veen, Jorn Lars van Beem en Kevin Jordi Hiemstra. Zij kwamen in de halve finale terug van een 3-5-achterstand tegen Remmelt Bouma, Allard Hoekstra en Evert Pieter Tolsma.
17:06

Danny Noppert verliest

Darter Danny Noppert is op de Czech Darts Open niet verder gekomen als de derde ronde. Daarin was Peter Wright met 6-3 te sterk.
17:05

Aris uitgeschakeld in play-offs

De basketballers van Aris zijn uitgeschakeld in halve finale van de nationale play-offs. In Leiden was de thuisploeg na overtime met 98-94 te sterk.
17:03

Ultee hield rekening met grote afstraffing in Gelredome

Trainer Sjors Ultee hield rekening met een 5-0 nederlaag in de wedstrijd tegen Vitesse. Dat zei hij na afloop van de wedstrijd.
"We gaan hier naartoe na de klap van de degradatie, en spelen tegen een tegenstander die enorm gebrand is", zegt Ultee. Cambuur verloor met 2-0.