Reina Anema blijft bij Jumbo-Visma, dat nog veel potentie in haar ziet

Reina Anema © Orange Pictures
Schaatsster Reina Anema heeft haar aflopende contract bij Jumbo-Visma verlengd. De 29-jarige Anema rijdt sinds 2021 voor de ploeg van Jac Orie en blijft dat in ieder geval doen tot 2024.
De ploeg ziet nog veel potentie in de schaatsster en heeft veel vertrouwen in haar. Anema eindigde afgelopen seizoen als zevende op het NK allround en werd bij de NK afstanden zesde op de 3000 en 5000 meter.
Anema is blij dat ze in het geel-zwart blijft schaatsen. "Toen ik twee jaar geleden bij de ploeg kwam, hoopte ik stiekem dat ik me zou plaatsen voor de Olympische Spelen. Maar dat lukte helaas niet."
Reina Anema en coach Jac Orie © Orange Pictures
Ze had nog wat tijd nodig om te wennen, denkt ze. "Maar het afgelopen seizoen ging voor mijn gevoel al beter dan het eerste jaar en daarom vind ik het mooi dat ik nog een jaar mag blijven."
Anema heeft het idee dat ze nu beter weet hoe alles werkt in het team en hoe haar coach Orie te werk gaat. "In het begin moest ik heel erg aan hem wennen, maar ik heb het gevoel dat ik hem steeds beter begrijp. Hij zegt dat er nog veel meer in mij zit en wil dat er graag uit laten komen. Daar zullen we alles aan doen."