Douwstra met zeventig jaar nog niet klaar in de theaters: "Het is nog veel te leuk"

Gurbe Douwstra © Steven Zwart
Gurbe Douwstra wordt volgend jaar zeventig, en dat viert hij op een wel heel speciale manier. De zanger en schrijver uit Drachten heeft namelijk besloten dat hij zijn 70e verjaardag met het publiek wil vieren. Daarom heeft hij een speciaal theaterprogramma bedacht.
"Het doel is dat het publiek dat bij de voorstellingen komt, het gevoel heeft dat ze bij mij op mijn verjaardag zijn", vertelt Douwstra.
Anders dan bij zijn eerder theatershows, is dat het geen typische theatervoorstelling zal worden. Waar hij eerder uitgebreide theaterteksten gebruikte zal het nu voornamelijk om korte verhalen en anekdotes gaan. Hierbij is de verwachting al snel dat het 'the greatest hits' zullen worden. Dat is niet helemaal waar vertelt Douwstra. "Het zijn niet alleen maar greatest hits, maar die zitten er wel tussen natuurlijk."

Lach en traan

Wel zal het een theatertour met een lach en een traan worden. "Net zoals het leven is, met ups en downs." Toch hoeven bezoekers zich geen zorgen te maken dat ze met tranen naar terug huis zullen gaan. "Het blijft een feestje en iedereen gaat vrolijk terug naar huis." verzekert Douwstra.
Met 70 jaar ben je niet meer de jongste, en dus komt ook de vraag naar voren, is dit de laatste theatertour? Daar heeft Douwstra een heel duidelijk antwoord op. "Nee, dit is absoluut niet mijn laatste, ik zal ermee doorgaan zolang het fysiek mogelijk is om te spelen en te zingen. Ik vind het nog veel te leuk om te doen."
De tour zal te zien zijn in de hele provincie, zowel in de theaters als in kleinere zalen. Douwstra gaat zelfs een keer de grens over, naar Opende. De show is te bezoeken vanaf 13 januari en loopt door tot begin mei.