Volleybalster Rixt van der Wal: "Alle vertrouwen dat wij 'm volgende week pakken"

Rixt van der Wal in de eerste wedstrijd tegen VV Utrecht © Dijks Media
De volleybalsters van Friso Sneek wisten de strijd om de titel zondag tegen VV Utrecht niet te beslissen. In het vierde finaleduel, in Utrecht, verloor de ploeg na een spannende wedstrijd met 3-2.
"Wij hadden natuurlijk heel graag landskampioen willen worden", zegt Friso Sneek-speelster Rixt van der Wal teleurgesteld. "Maar wij hebben er alle vertrouwen in dat dat volgende week nog steeds kan." Dan staan ze weer tegenover de Utrechters.
"Er is een kans dat wij 'm volgende week pakken, maar er is ook een kans dat VV Utrecht hem volgende week pakt. Het wordt heel spannend. Wij zijn echt nog niet zeker van het kampioenschap, er moet eerst heel hard voor gewerkt worden."
Fans bij de wedstrijd van Friso Sneek tegen VV Utrecht © Omrop Fryslân, Geartsje de Vries
En dat geldt ook voor Van der Wal zelf, want zij speelt met een blessure aan haar knie. "Ik heb er een ontsteking in zitten, het doet zeer. Met ibuprofen, koelen en rust kan ik de wedstrijden wel zonder pijn spelen."

Thuisvoordeel

Winnen in Utrecht lukte net niet. Het vijfde finaleduel is weer in Fryslân. Vooruitkijkend op dat duel volgende week ziet ze een groot voordeel voor de Snekers. " We hebben het geluk dat we door de koppositie te halen het thuisvoordeel hebben met veel publiek daar, dat scheelt veel. "