Volleybalvrouwen Sneek in thriller onderuit tegen Utrecht, vijfde duel moet beslissing brengen

© Dijks Media
De volleybalsters van Friso Sneek en VV Utrecht moeten volgende week opnieuw de strijd met elkaar aangaan. In het vierde finaleduel, in Utrecht, won de thuisploeg namelijk met 3-2 (25-19, 25-22, 24-26, 23-25 en 15-12). Sneek knokte zich prachtig terug in de wedstrijd naar 2-2, maar dat was net niet genoeg voor de Nederlandse titel.
Sneek ging het duel met de wetenschap dat een overwinning genoeg was voor de titel. Dat zorgde voor een zenuwachtig begin. De ploeg keek in het begin van de set snel tegen een kleine achterstand aan (5-9). Tegenstander Utrecht kon die voorsprong richting het einde van de set vasthouden en zelfs nog wat groter maken.
Het leek wel alsof Utrecht in alles wat scherper was dan de vrouwen van Friso Sneek. De thuisploeg maakte ook net wat minder fouten en zo werd het 2-0 in sets. De opdracht voor de Sneker vrouwen was dus nog gelijk aan het begin van de wedstrijd; drie sets winnen.

Sneek knokt na setwinst

In tegenstelling tot de eerste twee sets waren de Snekers bij het begin van de derde set wel wakker. Ze pakten een kleine voorsprong (5-7), die even later zelfs iets groter werd (8-12). Toch konden ze dat niet vasthouden. De thuisploeg zette de achtervolging in en kwam met een tussensprint weer op voorsprong (19-15).
De volleybalvrouwen van Friso Sneek waren zondag heel dicht bij de Nederlandse titel
De slotfase van de derde set was enorm spannend. 20-20 werd 21-21 en dat werd, via 22-22, ook 23-23. Sneek knokte met alles wat er in de ploeg zat en sleepte er een setpunt uit. Het publiek uit Sneek steunde de ploeg met veel lawaai, en zag dat Sneek toesloeg op het tweede setpunt.

Zeer spannend

De thuisploeg was niet onder de indruk van de setwinst van Sneek. Utrecht bleef op zoek naar de overwinning. De vierde set ging alle kanten op, waarbij Sneek een paar keer een klein gat had. Met behulp van het thuispubliek kwam Utrecht steeds terug in de set.
Net als in de derde set stond er in de slotfase 23-23 op het bord na een misser van Van der Wal. Toch kon Sneek zich nog een keer oprichten om er een vijfde set uit te slepen.

Beslissing

De vijfde set moest dus de beslissing brengen. Daarin liet het publiek van beide ploegen zich horen. De Sneker vrouwen knokten met alles wat er nog in de ploeg zat.
De fans uit Sneek waren met bussen vol naar Utrecht gegaan © Geartsje de Vries, Omrop Fryslân
Op 7-6 pakte Utrecht voor het eerst een kleine voorsprong van twee punten door een goed blok. Het publiek in de Galgenwaard was niet meer stil te krijgen, toen het zag dat de wedstrijd uit de handen glipte van Sneek. Op 14-11 waren er drie matchpoints voor de thuisploeg. Op het tweede was het raak.
Een vijfde duel tussen Friso Sneek en VV Utrecht moet nu de beslissing brengen voor de titel. Die wordt volgende week gespeeld, in Sneek.