Het was nagelbijten voor Van Wonderen, maar Heerenveen kan weer verder

Kees van Wonderen © Orange Pictures
"We blijven in leven", concludeert Kees van Wonderen van sc Heerenveen na de 2-3 winst tegen NEC. Maar spannend was het wel, moet de trainer ook toegeven.
"Ik had even het gevoel: het zal toch niet, dat we weer een wedstrijd waarin we minimaal gelijkwaardig zijn weer gaan verliezen door niet goed te verdedigen", zegt de trainer. Wat dat betreft zag hij wel paralellen met de laatste weken. "We geven weer te makkelijk goals weg, onnodig."
Maar het lukte de Heerenveners om ze terug te pakken. "Gelukkig lieten ze hun hoofd niet zakken en bleven ze doorgaan. De wissels brachten energie. Al met al ben ik blij met de veerkracht en uiteindelijk ook met dat de wedstrijd een keer onze kant op valt."
"We blijven in leven", zegt trainer Kees van Wonderen van sc Hearrenfean
De coach vindt zijn spelers 'heel behoorlijk' voetballen. "Het geloof blijft er bij de ploeg in zitten. De wissels zijn uiteindelijk bepalend, met de goal van Antoine Colassin. Het was een wedstrijd die redelijk in balans was, met twee ploegen die een soort zelfde spelopvatting hadden en op zoek waren naar hetzelfde."

"We doen nog volop mee"

De overwinning is weer een belangrijke stap richting de play-offs. "We staan op doelsaldo achter RKC, maar we hebben nog drie wedstrijden. We laten NEC drie punten achter ons. Dus we doen nog volop mee. Je zag aan de blijdschap na afloop dat het wat doet met de spelers, dat ze graag willen vechten voor die achtste plaats."
Thom Haye is blij met de punten, maar baalt ook van de tegengoals
Tom Haye ziet net als zijn coach de parallel met de afgelopen wedstrijden. "We beginnen goed, we hebben best veel controle en zijn gevaarlijker dan NEC. We drukken niet echt door, maar komen uiteindelijk op voorsprong."

Het verhaal van de laatste weken

Maar op twee momenten krijgt Heerenveen toch weer goals tegen. "Momenten waarvan je eigenlijk denkt: dit zijn niet eens kansen. Dat is wel een beetje het verhaal van de laatste twee weken. We voetballen best goed, maar doen onszelf tekort door ze zo makkelijk tegen te krijgen."
De middenvelder vindt dat de kans op een achtste plek nog redelijk groot is. "Vandaag maken we toch een gat tegen een directe concurrent. Ik denk dat je het grotendeels in eigen handen hebt. Dit is een goede uitgangspositie."

Eerste goal

Voor Colassin was het een bijzondere avond, hij scoorde zijn eerste goal voor de club, die ook nog eens beslissend was. "Ik ben heel blij en trots, het heeft het team geholpen en het was ook nog een belangrijke wedstrijd voor ons", zegt hij na afloop.
Antoine Colassin heeft vertrouwen in de weg richting play-offs
Het vertrouwen richting de play-offs is bij hem groot, al geeft hij wel toe dat het team een kans heeft laten liggen tegen FC Emmen twee weken geleden. "Ik denk dat wij zeker de kwaliteit hebben als team maar we moeten er wel voor vechten. Als wij dat de komende wedstrijden doen zoals tegen Nijmegen, dan kunnen we zeker de play-offs halen."
Komende zaterdag mag Heerenveen het laten zien. Dan komt de club weer in actie tegen Excelsior.