Aris wint eindelijk weer eens en begint daarmee goed aan Nederlandse play-offs

Kristinn Palsson van Aris in duel met Duja Dukan van Landstede Hammers © Orange Pictures
De basketballers van Aris Leeuwarden weten weer wat winnen is. In de eerste wedstrijd van de Nederlandse play-offs werd met 98-101 gewonnen van Landstede Hammers uit Zwolle.
In het eerste kwart ging het gelijk op. Het grootste deel van de tijd had Aris een kleine voorsprong, maar aan het eind van het kwart draaiden de Landstede Hammers het om en stond er 25-21 op het scorebord. Het tweede kwart verliep voor Aris een stuk beter. De Leeuwarders kwamen zelfs even met tien punten verschil voor. Bij rust was het 47-55.

Aris overleeft Zwolse aanval

Aris kon de voorsprong in het derde kwart in eerste instantie goed verdedigen. De Landstede Hammers kwamen terug tot vier punten, maar Aris sloeg die aanval af en liep bij het einde van het kwart weer uit naar 73-81.
De Landstede Hammers namen in het laatste deel van de wedstrijd meer risico 's. De ploeg uit Zwolle kwam terug tot drie punten verschil, maar Aris hield stand: 98-101.
Topscoorder aan de kant van Aris was Keevan Veinot met 23 punten. Shaquille Doorson speelde ook een sterke wedstrijd. Hij was goed voor 19 punten.
Vrijdag is de return in Leeuwarden. Mocht Landstede die wedstrijd winnen, dan volgt op zondag een beslissingswedstrijd in Zwolle. Als Aris wint, dan speelt het in de halve finale om de Nederlandse titel tegen ZZ Leiden.