liveblog | 30 april 2023

Noppert mist matchdart en verliest in Leeuwarden | Bitgum wint opening kaatsseizoen

In dit blog houden we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen aangaande de sport in Fryslân. Met vandaag onder andere:

  • Nyck de Vries rijdt in Bakoe opnieuw de muur in;
  • Danny Noppert is in de kwartfinale van het Dutch Darts Championship in Leeuwarden uitgeschakeld;
  • Bitgum heeft in Weidum de eerste kaatspartij van het seizoen gewonnen.
Laatst bijgewerkt: 30 april 2023, 21:28 uur
zondag 30 april 2023
21:28

Koster derde in Luxemburg

Marta Bastianelli, Ally Wollaston en Anouska Koster © Martijn Adema
Wielrenster Anouska Koster uit De Westereen is dit weekend derde geworden bij de rittenkoers Festival Elsy Jacobs in Luxemburg. In de eerste rit werd de fietsster van Uno-X vierde, in de slotrit derde.
"Prachtig om op het eindpodium te staan", zegt Koster op haar eigen website. "We hebben als ploeg beide dagen sterk gereden. Natuurlijk hadden we graag gewonnen, maar we zijn hier ook heel blij en tevreden mee."
De eindoverwinning ging naar Ally Wollaston uit Nieuw-Zeeland, voor de Italiaanse oud-wereldkampioene Marta Bastianelli.
21:03

Noppert mist matchdart en verliest in kwartfinale

Danny Noppert in Leeuwarden © Dijks Fotografie
Danny Noppert is in de kwartfinale van de Dutch Darts Championship uitgeschakeld. De Engelsman Luke Humphries, die als eerste is geplaatst, was met 6-5 te sterk.
Het gemiddelde van Humphries lag deze wedstrijd een stuk hoger (102,38 om 92,19), maar qua blessureverloop waren de twee erg aan elkaar gewaagd. Daarvoor moest Noppert wel aan de bak. Bij een stand van 1-2 gooide hij bijvoorbeeld 167 uit om zijn eigen leg te behouden.
Op 4-4 kreeg Noppert de kans om Humphries te breaken, maar hij miste eerst op bull's eye en later op dubbel-8. Daarna moest Noppert zijn eigen leg houden om in de wedstrijd te blijven. Dat lukte op het nippertje, door dubbel-3 uit te gooien.
In de beslissende elfde leg begon Noppert erg slecht. Humphries had daardoor zes pijlen om 110 uit te gooien, maar dat lukte hem niet. Noppert kwam helemaal terug en kreeg een matchdart op 'tops'. Die kans liet hij liggen en toen maakte Humphries wel het karwei af, door met zijn tweede matchdart dubbel-8 te raken.
19:28

De Eenvoud wint weer

De bemanning van het winnende skûtsje © Eigen foto
Het Harlinger skûtsje De Eenvoud heeft opnieuw de Overijsselse Mattenschippersrace gewonnen. Die race begint in Blokzijl en eindigt ook in Blokzijl. De route gaat over het Giethoornse Meer en Zwartsluis. Op die laatste plek moeten de skûtsjes een lading ophalen.
Voor De Eenvoud, van schipper Remy de Boer, verliep de wedstrijd zonder problemen. Bij de concurrentie was dat anders, vertelt De Boer bij RTV Oost: "Ik zag dat hun boom bleef steken in het water. Die moesten ze vervolgens lostrekken. Dat heeft ze tijd gekost, want vervolgens konden wij als eerste door de brug en kregen zo een voorsprong."
Die voorsprong kwam niet meer in gevaar en na zeven uur zeilen kwam De Eenvoud als eerste aan in Blokzijl. Het is al het derde jaar op rij dat het Harlinger skûtsje de overwinning pakt.
17:34

Bitgum wint opening kaatsseizoen

Paul Dijkstra, Hans Wassenaar en Tjisse Steenstra vieren de overwinning van Bitgum © Dijks Fotografie
Bitgum heeft de eerste kaatspartij van het jaar gewonnen. In de Bangmapartij in Weidum, traditioneel de opener van het kaatsseizoen, wonnen Paul Dijkstra, Tjisse Steenstra en Hans Wassenaar met 5-0 6-4 van Goutum.
De verliezend finalist bestond uit Redmer Wijnstra, Jelmer Miedema en Daniël Iseger.
Het drietal van Bitgum won vorig jaar de Bangmapartij ook al en was nu opnieuw de grote favoriet. Steenstra en Wassenaar kaatsen in de vrije formatie immers ook met elkaar, ze wonnen vorig jaar met Renze Hiemstra nog de PC.
De vrouwenhoofdklassers waren dit weekend nog vrij. Ze beginnen zaterdag het seizoen met een afdelingspartij in Franeker. Een dag later staat daar voor de mannen de eerste vrijeformatiepartij op het programma.
17:25

Noppert tegen Humphries

Noppert speelt in de kwartfinale van de Dutch Darts Championship in Leeuwarden tegen de nummer één van de plaatsingslijst, Luke Humphries. Die won zojuist met 6-4 van Andrew Gilding.
Het duel Noppert - Humphries begint vanavond om 20.30 uur.
16:39

Noppert na spannende wedstrijd door naar kwartfinale

Danny Noppert in Leeuwarden © Martin de Jong Fotografie
Danny Noppert is door naar de kwartfinale van de Dutch Darts Championship in Leeuwarden. Hij won zojuist met 6-5 van Nathan Aspinall.
De Jouster is de nummer acht van de wereld, de Engelsman de nummer negen. Aspinall mocht de eerste leg beginnen, maar werd meteen gebroken door Noppert. Die behield zijn eigen legs steeds en mocht op 5-4 beginnen om de wedstrijd uit te gooien. Hij kreeg een matchdart op 'tops', maar miste. Daarna pakte Aspinall die leg door 70 wel uit te gooien.
De Engelsman mocht de laatste leg beginnen, maar gaf het initiatief al snel uit handen. Noppert kreeg nu weer matchdarts op 40. Hij miste zijn eerste twee, maar gooide raak met zijn laatste pijl.
Noppert, vorig jaar verliezend finalist, speelt in de kwartfinale tegen de winnaar van het duel tussen Luke Humphries en Andrew Gilding.