Thuiswedstrijd voor Danny Noppert: "Eigen bed slaapt altijd het lekkerst"

Danny Noppert © Orange Pictures
Het is een gespreid bedje voor Danny Noppert: hij speelt zaterdag een thuiswedstrijd in het WTC Expo in Leeuwarden. Noppert vindt het zelf 'wel relaxt': hij kon gewoon thuis slapen en verwacht behoorlijk wat Friese support.
Leeuwarden is dit weekeinde het decor van een groot Europees darttoernooi. In totaal strijden zo'n 48 darters om een plekje in de finale, die zondagavond plaatsvind. Ook bekendere darters zoals Michael Smith, Peter Wright en Michael van Gerwen doen mee.
In 2020 zou dit Europese toernooi ook al in Leeuwarden plaatsvinden, maar toen deed de coronacrisis roet in het eten. Vorig jaar was het evenement in Zwolle, maar dit jaar is Leeuwarden aan de beurt. Naar verwachting komen er zo'n 2.000 mensen.
Danny Noppert vindt het prettig om zo dichtbij te spelen. "Het is iets anders dan de koffer inpakken, en in het vliegtuig stappen. Ik vind het zo wel prima."

Voor het thuispubliek

Het komt ook de nachtrust ten goede: "Mijn zoontje werd wel om 06.30 uur wakker, maar die sliep daarna wel weer. Dus uiteindelijk ben ik wel lekker tot rust gekomen. Op eigen bed slaapt het altijd het lekkerst."
Aan de andere kant wil Noppert juist op een dag als vandaag wel presteren. "Ik ben misschien wel wat nerveuzer als anders, want het is uiteraard ook voor eigen publiek. Maar je kunt het ook positief bekijken: even wat extra druk, dat maakt mij ook weer scherper. Je wilt op en top presteren."

Friese support

Hij verwacht de nodige support vanuit Joure. "En uiteraard ook genoeg andere darters in Fryslân. Het wordt denk ik een groot feest." Overdag is Noppert alvast een beetje aan het ingooien. "Mijn maat en broertje zijn erbij, dus we kunnen wel zo nu en dan ouwehoeren. Je moet uiteraard niet drie uren achtereen ingooien. Dus een beetje relaxen en ingooien, zo gaat dat een beetje."
Vrijdag kwamen ook al darters in actie in Leeuwarden © Martin de Jong
Noppert moet rond 15.00 uur darten tegen de Letse Madars Razme. "Hij had gisteren een goede partij. Ik heb het niet helemaal gezien, maar hij gooide volgens mij 104 gemiddeld. Dus ik moet flink aan de bak. Hopelijk doet hij vandaag niet zoiets."