Johnny Jansen aan de slag in Libanon: "Ze wilden me heel graag"

Johnny Jansen © Orange Pictures
Voetbaltrainer Johnny Jansen heeft een nieuwe baan: hij gaat aan de slag in Libanon. De 48-jarige inwoner van Noordwolde heeft een contract ondertekend bij de club Al Safa SC uit Beiroet.
Jansen is momenteel in Libanon om een appartement te vinden. Z'n eerste indrukken zijn goed. "Beiroet is echt een mooie stad. Vaak is het niet positief als Libanon in het nieuws komt, maar ik ben hier nu drie dagen en het is hier hartstikke mooi." Zijn vrouw en kind blijven voorlopig wel in Nederland.
Een promenade in Beiroet © Shutterstock.com (Paul Saad)
Jansen begint op 15 juni aan z'n nieuwe werk, in eerste instantie voor een seizoen. "Maar als het goed gaat en het van beide kanten bevalt, kan het een langere periode worden."
Hij kijkt er vooral naar uit om met jonge talenten te werken, zegt hij. De nieuwe eigenaar steekt veel energie in de jeugdopleiding. "Bij Heerenveen was het ontwikkelen en doorstromen van jeugdspelers belangrijk. Die ervaring hebben ze bij Al Safa ook nodig, zeiden ze."
Jansen wil zijn ervaring graag overbrengen. "Ze wilden me heel graag, omdat ik heb samengewerkt met namen als Martin Ødegaard."

Nieuw team

Safa ontsnapte het afgelopen seizoen maar net aan degradatie uit de Libanese Premier League. Het komende seizoen staat er een compleet nieuw team, zegt Jansen. "We gaan de selectie versterken en ik moet ook een idee krijgen van de jeugd die daar rondloopt voor het eerste elftal."
Jansen was tweeënhalf jaar hoofdtrainer van sc Heerenveen, tot hij in januari 2022 ontslagen werd. Hij werd toen opgevolgd door interim-trainer Ole Tobiasen.