Bosschaart neemt met pijn in het hart afscheid van Cambuur: "Tuurlijk doet het me wat"

Sportcast met Reon Boeringa en Pascal Bosschaart © Omrop Fryslân
Pascal Bosschaart moet SC Cambuur na vier jaar verlaten, jaren waarin hij successen heeft beleefd met de club. Het besluit op zich kan hij accepteren, maar de manier waarop de directie dat vertelde niet.
Het contract van de assistent-trainer loop na dit seizoen af. Bosschaart kreeg een maand geleden te horen van directeuren Ard de Graaf en Gerald van den Belt dat het niet verlengd wordt.
"Dat de club de keuze maakt om niet met mij verder te gaan, is het goed recht van de club. Daar heb ik totaal geen moeite mee", vertelt de Rotterdammer in de Sportcast van Omrop Fryslân. "Maar de manier waarop het gegaan is, vond ik wel teleurstellend."
Ik had het zelf wel op een andere manier gedaan. Ik vond dat niet netjes.
Pascal Bosschaart over hoe de directie van Cambuur hem vertelde dat zijn contract niet verlengd werd
De 43-jarige oud-voetballer legt uit hoe dat ging. "Het was een heel kort gesprekje van vijf minuten waarin het medegedeeld werd. Ik had het zelf wel op een andere manier gedaan. Ik vond dat niet netjes."
"Tuurlijk doet het me wat. Ik heb er vier jaar gezeten en ben elke dag op en neer gereden van Rotterdam naar Leeuwarden. Ik heb drie auto's moeten kopen", vertelt Bosschaart. Hij begon in 2019 tegelijk met Henk de Jong en Sandor van der Heide.
Hij maakte, als assistent en interim-hoofdtrainer, onderdeel uit van de beste prestatie die Cambuur ooit heeft behaald. Dat was een negende plaats in de eredivisie vorig seizoen. Toch noemt Bosschaart persoonlijk een ander hoogtepunt van zijn tijd: "De kampioenschappen."
Bij sc Heerenveen, dat negende staat, is het sentiment veranderd na de 3-2 nederlaag tegen FC Emmen. De spelers gingen onder een groot fluitconcert het veld af, nadat een 2-1 voorsprong weggegeven werd.
Verslaggever Reon Boeringa van Voetbal International ziet dat trainer Keen van Wonderen kritiek krijgt. Daarvoor zijn volgens hem twee oorzaken. "Ik denk dat het voor een groot deel te maken heeft met dat het Noppert en Van Beek mist. Maar Van Wonderen is zelf ook heel veel gaan schuiven in de ploeg. Er zijn zoveel dingen veranderd waardoor het labiel is geworden."
Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten je in de Sportcast afwisselend iedere maandag bij over al het voetbalnieuws, vaak met een interessante gast. Af en toe behandelen ze ook andere onderwerpen.
De Sportcast is ook te beluisteren op Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere Sportcasts terug te luisteren.