Mirakel blijft uit: koploper Feyenoord oppermachtig in Cambuurstadion

© ANP
In theorie is alles nog mogelijk. Maar in de praktijk is degradatie een kwestie van tijd, nu Cambuur met 3-0 heeft verloren van koploper Feyenoord.
Met nog vijf wedstrijden te gaan tot het einde van de competitie, is het verschil met de 'veilige' 16e plaats negen punten: drie keer winnen. Van de 29 duels die de Leeuwarders dit seizoen speelden, hebben ze er vier gewonnen. Het lijkt een kansloze missie.
Al na 17 minuten stond Cambuur op achterstand: Santiago Tomas Gimenez kopte de bal makkelijk achter Cambuurkeeper Robbin Ruiter.
Opstelling SC Cambuur: Ruiter, Van Wermeskerken, Mac-Intosch, Smand, Bangura, D. van Kaam, Hoedemakers, Jacobs, Foor, Johnsen, Mahi.
Trainer Sjors Ultee had voor een andere opstelling gekozen dan de vorige wedstrijd. Mac-Intosch, Van Wermeskerken, Jacobs en Mahi begonnen in het basis. Tol, Schmidt, Paulissen en Breij begonnen op de bank.
Het was voor het eerst in vijf maanden dat Mac-Intosch in de basis stond bij een competitiewedstrijd. En hij scoorde. Maar wel in eigen doel. Het was de 3-0. Op de noodtribune zongen supporters It Woanskip. Galgenhumor.
Eerder had Sebastian Szymanski de bal al in de linkerbovenhoek van de goal geschoten, na een voorzet van Oussama Idrissi.

Leeg uitvak

Supporters van Feyenoord mochten niet komen. Burgemeester Buma wilde dat niet, nadat andere supporters zich hadden misdragen bij de Friese derby. Wanbumaleid, stond op een spandoek. Maar ook de komende wedstrijden zijn uitsupporters niet welkom in het Cambuurstadion.
Spelers van Feyenoord voor een leeg uitvak © ANP
Dat ze niet mochten komen, wil niet zeggen dat ze er niet waren: al bij het eerste doelpunt waren er mensen die blij hun handen omhoog deden, zag verslaggever Geert van Tuinen.
Ze werden hardhandig gecorrigeerd door andere supporters. Maar aan het einde van de wedstrijd gaf dat zelfs dat niet meer.
"Dit zijn Feyenoordsupporters. Luister! Er gaan ineens allemaal vuisten omhoog!"
Het uitvak was leeg, maar op de hoofdtribune gingen er steeds meer vuisten omhoog voor Feyenoord. Daar hebben ze de zaakjes op orde. Eindstand: 3-0.