Vertrekkend Heerenveendirecteur Cees Roozemond: "Het waren vier pittige jaren"

De Sportcast met Cees Roozemond © Omrop Fryslân
Cees Roozemond houdt er na vier jaar als directeur bij sc Heerenveen mee op. Het waren pittige jaren, waarin hij ook de nodige onsympathieke beslissingen moest nemen. Toch kijkt Roozemond positief naar de toekomst van de club.
Roozemond is bijvoorbeeld blij met de benoeming van Ferry de Haan als zijn opvolger, zo vertelt hij in de Sportcast van Omrop Fryslân. De Haan werkt sinds twee jaar als technisch manager bij sc Heerenveen en was daarvoor vijftien jaar directeur bij Excelsior.
"Ferry is een fijne collega met wie ik het afgelopen anderhalf jaar nauw heb samengewerkt. We zijn een mooie tandem geweest," zegt Roozemond. "Ik ben blij dat hij het geworden is. Ik vind hem de ideale kandidaat, al heb ik over zijn benoeming niets te zeggen gehad. Maar ik ben blij dat de keuze op hem gevallen is."
Toen Roozemond vier jaar geleden naar Heerenveen kwam, kreeg hij drie opdrachten mee: de financiën moesten op orde komen, de huur voor het stadion zou naar beneden moeten worden gebracht en er zou een nieuw trainingscomplex gebouwd moeten worden. Geen van die drie doelstellingen is gehaald.
Roozemond wil dat beeld graag nuanceren. "Ik heb nooit gezegd dat dit op korte termijn geregeld kan worden. Ik heb wel gezegd dat het een doelstelling is en die is er nog steeds. We maken er stappen in, maar het is een lang proces", zegt hij.
"Neem het huurcontract met Sportstad. Dat loopt tot 2031. Daar zitten we aan vast. Maar we zijn het er allemaal over eens dat er een andere situatie moet komen. Daarover wordt met aandeelhouders zeer intensief overlegd. Dat gaat de goede kant op. Maar nogmaals, dat is een lang proces."
Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten je in de SportCast afwisselend iedere maandag bij over al het voetbalnieuws, vaak met een interessante gast. Af en toe behandelen zij ook andere onderwerpen.
De Sportcast is ook te beluisteren op Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere Sportcasts terug te luisteren.