Veulen en paard dood door brand in kliniek in Oldeholtpade, medewerkers aangedaan

De brandweer © ANP
Bij een kleine brand in de stal van een dierenkliniek in Oldeholtpade zijn twee dieren doodgegaan. Een veulen en een paard zijn door rookontwikkeling omgekomen. Een ander paard raakte zwaargewond.
De brand aan de Stellingenweg was al snel onder controle, meldt de brandweer. Er zou stro hebben gebrand in de loods. Omdat personeel mogelijk ook rook heeft ingeademd, is er een ambulance ter plaatse gekomen.
Vermoedelijk is de brand ontstaan door kortsluiting in een warmtelamp van de stal. Het veulen bij die lamp heeft het niet gered. Het paard er tegenover is ook dood, mogelijk door de stress. Zo geeft dierenarts van de kliniek Marco de Bruijn aan.
Een derde paard raakte zwaargewond, met brandplekken aan de benen en vermoedelijk ook longproblemen door de rook. Het is de vraag of het beest het overleeft.
De Bruijn vertelt ook dat met name de jongere medewerkers van de kliniek zwaar zijn aangedaan. "We hebben dit nog nooit meegemaakt. Zo'n lamp heb je gewoon nodig. Je doet hier met elkaar ontzettend je best juist dieren te redden. En dan gebeurt dit met paarden die vaak toch al iets levensbedreigends hebben.''