Jubilerend fietsshowkorps reist de hele wereld over: nu naar Duitsland en Amerika

Van een te voet marcherend korps naar musiceren op de fiets. Muziekkorps Crescendo uit Opende vlakbij de Friese grens gooide vijftig jaar geleden het roer om, omdat het niet goed ging. Ze werden een bicycle-showband en dat was een gouden greep.
Crescendo Opende in Groningen viert dit jaar het 50-jarig jubileum. Ter gelegenheid daarvan hebben de muzikanten nieuwe fietsen gekregen.
Het fietskorps is een opvallende verschijning in showband-land. Het reist de hele wereld over voor optredens. Zo zijn ze meerdere keren in Japan geweest. En in het jaar 2018 - het is in deze oorlogstijden bijkans onvoorstelbaar- traden ze twee weken lang op op het Rode Plein in Moskou.
Kijk hier naar beelden van het fietsend showkorps:
Jubileum fytsend korps
Volgende maand gaat het korps naar Amerika, voor een optreden in de plaats Holland Michigan. De oude fietsen zijn al in een container onderweg naar het land aan de andere kant van de oceaan. De dubbele set van oude en nieuwe fietsen komt nu dus goed van pas. Ze kunnen de nieuwe fietsen de komende tijd gebruiken voor optredens in Duitsland.