Vier doden bij auto-ongeluk in Jirnsum

It plak fan it ûngelok op de Rykswei by Jirnsum © CAMJO media
Bij het auto-ongeluk van zaterdagavond bij Jirnsum zijn meerdere doden gevallen. Het gaat om vier mannen uit de gemeente Súdwest-Fryslân. De slachtoffers zijn twee mannen van 39 jaar, een van 35 en een van 41 jaar.
Het ongeluk gebeurde rond half tien op de Rijksweg. Er waren geen andere auto's bij betrokken.
De auto waar de slachtoffers in zaten, raakte door onbekende oorzaak van de weg en botste tegen een boom. Daarna belandde de auto in de sloot. Een Mobyl Medisch Team werd ook ingezet bij de hulpverlening die daarna op gang kwam met brandweer, ambulance en meerdere politieauto's.
De inzittenden zijn overleden op de plaats van het ongeluk. De weg is een tijd afgesloten geweest voor het verkeer. Specialisten van de politie van de afdeling 'forensische opsporing en verkeer' hebben in de avond en nacht onderzoek gedaan, onder andere naar sporen.
Beelden van de hulpverlening na het ongeluk:
Fjouwer deaden by swier auto-ûngelok Jirnsum
De politie is op zoek naar een of meerdere fietsers die op het fietspad naast de weg mogelijk wat hebben gezien. Vlak na het ongeluk heeft de politie met eerste getuigen gesproken. Die zeiden dat ze iets hebben gezien op het fietspad. Dat kan één of meerdere fietsers zijn. De politie wil graag met die getuigen praten.
Politiewoordvoerder Renate Winkel over het ernstige auto-ongeluk bij Jirnsum
Ook mensen die dashcam-opnames van in de auto of die beelden van beveiligingscamera's hebben, worden gevraagd om het materiaal aan de politie te laten zien.