Glamping, een yurt en theaterworkshops? In Reahûs wordt camping De Finne onder handen genomen

Jeroen, Esther en dochter Yara © Omrop Fryslân, Larissa Lokenberg
Het campingseizoen is weer begonnen. In Fryslân worden veel campings overgenomen en gemoderniseerd. De vaste gasten moeten dan plaats maken voor luxe vakantiebungalows. Camping De Finne in Reahûs is overgenomen door Amsterdammers Jeroen van Velzen en Esther Eenstroom.
Toen corona begon was het al snel duidelijk dat ze niet in Amsterdam konden blijven. Maar doordat meer mensen dat idee hadden om weg te gaan, was het moeilijk een mooi plekje te vinden.

Ruimte en vrijheid

Door veel mails te versturen met de titel: "Wij willen wonen waar jullie wonen" kwamen ze uiteindelijk bij de kleinsschalige camping De Finne. "Wat we heel graag wilden was het buitenleven. Ook voor onze dochter", seit Esther Eenstroom.
Camping de Finne moet worden overgenomen en gemoderniseerd
Er zijn allemaal dieren en dochter Yara gaat met veel plezier elke dag met de Shetlandpony te wandelen. "De ruimte en de vrijheid van het platteland. Dat hebben we nooit gekend na zoveel jaar in Amsterdam", lacht Eenstroom."Het is een hele omschakeling, maar precies wat we er van hoopten."

Chaletpark

Als nieuwgebakken campingeigenaren is het voor ze nog uitzoeken hoe alles werkt, maar grote veranderingen komen er niet. "We gaan er zeker geen chaletpark van maken", vertelt Eenstroom. "De vaste gasten kunnen gewoon lekker blijven." Wel zullen ze de camping wat meer naar deze tijd halen.
De familie moet nu voor de beestenboel zorgen © Omrop Fryslân, Larissa Lokenberg
"Een beetje glamping, er komt een 'dome' met verwarming, een yurt, tipi en een boomhut."

Theaterworkshops

Doordat ze beide uit de creatieve sector komen, willen ze een verscheidenheid aan activiteiten aanbieden. "Misschien theaterworkshops, een documentairefestival", somt Eenstroom op "Misschien iets met yoga, al gebeurt dat al op meer plekken."
Camping De Finne wordt door de nieuwe eigenaren gemoderniseerd © Omrop Fryslân, Larissa Lokenberg