Quatrebras dag langer afgesloten: tot en met maandag dicht door slecht weer

© RTV NOF
Het kruispunt bij Quatrebras is tot en met aanstaande maandag volledig afgesloten vanwege werkzaamheden. Die zouden eerst tot en met zondag duren, maar vanwege de slechte weersomstandigheden komend weekend wordt het asfalt pas maandag gelegd.
Het kruispunt van de Rijksstraatweg (N355) met de Woudweg en Oude Commissieweg is al langere tijd op schop. Het asfalt wordt aangepakt en geheel opnieuw aangelegd, er komen nieuwe verkeersregelinstallaties en ook wordt het kruispunt compacter.

Slecht weer

Tot nu toe kon het verkeer altijd over één open rijstrook blijven rijden, maar de weg moet vanwege de nieuwe asfaltlaag nu toch echt volledig dicht. De planning was dat die sluiting van donderdagochtend tot zondagmiddag 2 april zou duren.
Er wordt echter slecht weer verwacht komend weekend, waardoor de nieuwe asfaltlaag pas maandag kan worden gelegd. De weg is daarom maandag ook nog gesloten. De N355 tussen Noardburgum en Hurdegaryp is dan ook afgesloten.
De huidige omleidingsroute via De Sintrale As (N356) blijft gelden tot het eind van de werkzaamheden. Fietsers moeten nog steeds om via Noardburgum, Feanwâldsterwâl en Hurdegaryp (Zomerweg).

Openbaar vervoer

In de periodes waarop het kruispunt is afgesloten rijden de bussen op bepaalde momenten een alternatieve route. Actuele informatie daarover is te vinden op www.arriva.nl/halte