Pascal Bosschaart stopt na dit seizoen als assistent-trainer bij SC Cambuur

Pascal Bosschaart © ANP
Assistent-trainer Pascal Bosschaart vertrekt na dit seizoen bij SC Cambuur. Hij was vier jaar assistent-trainer bij de club.
Bosschaart zegt terug te kijken op "mooie en leerzame jaren, waarin ik me professioneel heb kunnen ontwikkelen". De assistent, die in 2019 bij de club kwam, werkte jaren met oud-trainer Henk de Jong. Bosschaart bleef aan toen De Jong zijn taken als trainer vanwege zijn gezondheid moest neerleggen. De laatste maanden stuurde hij de Leeuwarders aan met Sjors Ultee.
"Ik heb prachtige momenten meegemaakt met de club en de supporters", schrijft Bosschaart. "Daar wil ik iedereen voor bedanken. Op naar een mooi einde en een nieuw begin."

Contracten

Dinsdag zal Cambuur waarschijnlijk meer bekend maken over contracten die wel of niet worden verlengd. Tot die tijd wil algemeen directeur Ard de Graaf er nog niets over zeggen.
Voetbalclubs moeten de contracten van spelers (met een aflopend contract) voor 1 april formeel opzeggen. Als clubs dat niet doen, kunnen de spelers hun contract nog opzeggen voor 15 mei. Gebeurt dat niet, dan wordt het contract automatisch met een jaar verlengd tegen dezelfde voorwaarden.
De contracten van andere leden uit de technische staf lopen ook af. Dat gaat om onder andere assistent-trainers Rob Alflen en Martijn Barto en keeperstrainer Peter van der Vlag. Het contract van hoofdtrainer Sjors Ultee loopt na dit seizoen nog wel een jaar door.