De Tocht-acteur Wolter Weulink rijdt 'Elfstedentocht' uit in Leeuwarder Elfstedenhal

Wolter Weulink volbrengt de Elfstedentocht in de Elfstedenhal © Lucas Kemper
Acteur Wolter Weulink heeft in de Elfstedenhal in Leeuwarden de volledige Elfstedentocht volbracht. Althans, hij heeft 200 kilometer gereden in de ijshal. Weulink reed de tocht in voorbereiding op zijn rol in musical De Tocht en om geld op te halen voor Spieren voor Spieren.
Naast Weulink reden ook Foeke van der Veen en Hendrik Bakker de volledige 200 kilometer uit. Volgens de organisatie werd er nooit eerder een 'Elfstedentocht' gereden in een ijshal.
Weulink kreeg bij zijn tocht steun van andere bekende Nederlanders. Zo reden ook zijn collega-acteurs Nandi van Beurden en Bertrie Wierenga, die in De Tocht beiden de rol van Annet spelen, meer dan 50 kilometer mee. Bob de Jong, Syb van der Ploeg en Klasina Seinstra reden ook een stuk mee.
"Ik wil allereerst alle mensen die in de kopploeg hebben meegereden bedanken, het helpt enorm dat je in een zogenaamd treintje kunt rijden waardoor je in een tranche komt. Een Elfstedentocht schaats je alleen, maar alleen samen haal je de finish, dat bewijst dit ook maar weer. Ik heb er even geen woorden voor", zei Weulink na de finish.
In totaal werd er 26.363 euro opgehaald voor Spieren voor Spieren.