Vrouwen sc Heerenveen verliezen van PEC Zwolle; winst voor zaalvoetbalvrouwen Libertas

Merel Bormans van sc Heerenveen is teleurgesteld © Orange Pictures
Sportclub Heerenveen heeft in de vrouweneredivisie slechte zaken gedaan door met 2-0 te verliezen van PEC Zwolle. Tot vrijdag stonden beide ploegen nog in punten gelijk op de ranglijst.
Heerenveen kwam al in de tweede minuut op achterstand. Evi Maatman scoorde de 1-0 voor PEC Zwolle. Heerenveen kon daar in de eerste helft weinig gevaar tegenover zetten.
Na rust verdubbelde PEC de marge. Danique Noordman schoot de bal na een keurige actie binnen: 2-0. Heerenveen probeerde daarna wel om iets terug te doen, maar PEC had de wedstrijd volledig onder controle. Zo eindigde het duel in 2-0.
Heerenveen staat nu achtste met 16 punten uit 16 wedstrijden.

Winst voor Libertas

De zaalvoetbalvrouwen van Libertas uit Damwâld hebben met 4-2 gewonnen van Futsal Rotterdam. Het was voor de speelsters de eerste keer na het onverwachte stoppen van coach Sees Bergman, maar ze wisten op aandringen van zijn vervanger Sven van Dam goed de knop om te zetten.
Silke van der Wal zette Libertas in de eerste helft op voorsprong en Sam Bosma zorgde met twee doelpunten voor de ruststand 3-0. In de tweede helft kwam Futsal Rotterdam met twee goals terug, maar in de laatste seconden van de wedstrijd scoorde Van der Wal nogmaals voor de Damwâldsters.
Met de winst blijft Libertas eerste in de zaalvoetbaleredivisie voor vrouwen.