VLOG: Hoe verliep een dag ramadan voor Miranda Werkman?

Hoe verliep een dag zonder eten en drinken voor Miranda?
Miranda Werkman deed voor het eerst een dag mee aan de ramadan. Dat betekende een dag lang niet eten en niet drinken. In haar vlog laat ze zien hoe ze de dag beleefde.
Donderdagochtend voor vijf uur begon het in het donker met een ontbijt en een grote pot thee om zo de rest van de dag zonder eten of drinken te kunnen. Het is voor het eerst dat Miranda meedoet aan de ramadan. Terwijl ze research deed voor een programma werd ze meerdere keren gevraagd of ze zelf ook wilde meedoen.
"Zo halverwege de middag is er een moeilijk moment. De buik begint te rommelen en de mond wordt plakkerig." Net als Miranda denkt dat dan de moeilijkste uren beginnen, voelt ze zich daarna best wel fris en energiek.
Miranda Werkman met de Syrische familie Khalaf/Ahlnfich © Omrop Fryslân, Miranda Werkman
Net voor zeven uur 's avonds gaat de zon onder en kan Miranda het vasten verbreken. Dat doet ze door aan te schuiven bij de Syrische familie Khalaf / Ahlnfich, die haar heel gastvrij ontvangt. Ook dat hoort bij deze belangrijkste maand voor de moslims. Denken om je naaste, meevoelen met de minder bedeelden en je lijf en geest zuiveren.
Door dertig dagen lang niet te eten of te drinken tussen de opkomst en de zonsondergang. Om zo dichter bij het geloof te komen.